Marina Berasategui, Carles Pellicer i Hipòlit Montseny al tram renovat del camí de Valls de Reus

Obert al trànsit el camí de Valls de Reus després de la reforma del tram inicial

S'ha publicat la licitació de les obres dels carrers de Miró, Santa Helena i Verge Maria

Al camí de Valls de Reus ja s'hi torna a poder circular. Després d'uns mesos d'obres s'ha obert al trànsit aquest dijous havent renovat el tram entre els carrers de Sant Llibori i el de l'Albiol. Amb un pressupost de 240.766,03 euros, l'empresa Agrovial ha eixamplat les voreres, segons explica el govern local, per «donar més importància a la circulació de vianants per sobre la mobilitat rodada».

Això ha comportat eliminar les places d'aparcament que hi havia en aquest tram per permetre ampliar les voreres, que fins ara eren molt estretes, i mantenir un carril de circulació de tres metres d'amplada. A la part que queda entre el carrer de Sant Magí i el de l'Albiol, que és més ampla que la resta, s'hi preveu plantar una filera d'arbres a la vorera sud. Les obres s'han aprofitat per eliminar els encreuaments aeris i les cadiretes de la xarxa de subministrament elèctric.

Liciten les obres dels carrers de Miró, Santa Helena i Verge Maria

També avui s'ha publicat la licitació del contracte de reforma dels carrers de Miró, Santa Helena i Verge Maria, situats entre el carrer Ample i el de Pròsper de Bofarull. Les obres han de servir per deixar-los en sintonia amb la resta de carrers de la zona on ja s'ha actuat els darrers anys.

Novament, una part del pressupost l'aportaran els veïns tal com va aprovar el govern en solitari durant el passat plenari municipal, amb l'oposició votant-hi en contra o abstenint-se. Dels 299.210,48 euros de pressupost global, més de la meitat l'assumeix la Diputació de Tarragona, amb 179.526,25 euros.

La resta queda repartit entre l'Ajuntament, que hi destinarà 77.794,75 euros, i els veïns, a qui correspondrà els 41.889,48 euros restants a través de les contribucions especials. Està previst que les obres durin cinc mesos des del moment en el qual es formalitzi el contracte. Un altre punt de conflicte durant aquell debat va ser l'eliminació de les places d'aparcament.

Com ha passat a la resta de carrers de la zona, la calçada quedarà pavimentada en substitució de les actuals llambordes, i la vorera quedarà al mateix nivell, delimitada amb pilones. Això provoca que desapareguin les places d'aparcament, segons el govern local, «per a millorar l’accessibilitat dels vianants, per donar prioritat de pas als vianants i donada la proximitat d'aparcaments subterranis pròxims».