Imatge d'un treballador durant les obres al Passeig Prim de Reus

Les obres d'Aigües de Reus al Passeig Prim, enllestides abans de les festes de Nadal

Els treballs han suposat una inversió de gairebé 600.000 euros

Aigües de Reus ha anunciat que les obres de renovació de la xarxa de sanejament del Passeig Prim de la capital del Baix Camp que s'estan executant actualment estaran enllestides abans de les festes de Nadal. Tot i que la previsió inicial preveia el seu punt final durant el mes de gener de 2023, en un parell de setmanes acabaran els  treballs i es reobrirà el trànsit.

Ara com ara, els tècnics fan les últimes comprovacions i retocs a l’obra, a l’espera que la maquinària pesant s’hi incorpori la setmana del 19 de desembre amb l’objectiu de dur a terme el fresat i asfaltat del carrer, i el posterior pintat de la senyalització.

Una inversió de prop de 600.000 euros

Els treballs van iniciar-se el passat mes d’octubre, amb una durada estimada d’uns tres mesos. La dedicació de més recursos humans, però, ha aconseguit reduir aquest termini, amb la intenció de minimitzar les molèsties al veïnat i reobrir la circulació viària abans de la campanya de Nadal.

El pressupost de l’obra haurà estat de 599.343 euros, finançats íntegrament per l’empresa municipal d’aigua i sense que hagi representat cap despesa extraordinària per als veïns dels carrers afectats, tal com és habitual.

La inversió, que es du a terme coordinadament amb l’Ajuntament de Reus, també inclou la pavimentació del Passeig Prim en tota la seva amplada, i no només l’asfaltatge de la zona on ara s’ha intervingut.

Les obres tindran continuïtat amb una nova actuació a l'altra banda del passeig

Més enllà de les obres que ara s’hi han fet, el projecte de renovació i millora de la xarxa de sanejament del Passeig Prim tindrà continuïtat en un futur. L’objectiu final no és cap altre que l’eliminació de l’actual col·lector, situat a la coca central (sota la zona de vianants), que serà substituït totalment per dues canonades noves (una a cada banda de la circulació viària). És per això que s’han previst diverses fases.

En aquesta primera, s’ha procedit a la instal·lació d’una d’aquestes canonades: la del costat dels números parells. Serà més endavant que se n’instal·larà una segona (la del costat dels números imparells), amb la qual cosa llavors serà possible la retirada definitiva del col·lector central, una antiga canalització, en forma de mina d’obra, actualment molt degradada.

Les obres estan en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU i el Pla d’Acció Municipal 2019-2023, que incorpora «la priorització de l’aigua com a element de gestió urbana».