Una de les finestres del Vapor Vell pintada, mentre diferents persones pinten la resta

El Vapor Vell de Reus renova les obres de les finestres exteriors

Les intervencions es fan fins del marc del Llambordes, que converteix el carrer del Vapor Vell en una galeria de carrer

Les finestres exteriors del Vapor Vell de Reus s'ha convertit, novament, en una galeria d'art a peu de carrer des d'aquest dissabte. És la cinquena edició de la proposta anomenada Street Gallery —galeria de carrer, en anglès— i ha comptat amb set artistes, majoritàriament locals. Es tracta d'una actuació artística sota el paraigua de Llambordes que, en aquesta ocasió, ha estat comissionada per Clàudia Lecha.

La proposta vol ser una eina per «promocionar l'art urbà entre els i les joves i també apropar-lo al públic general» segons explica Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania. «Aquest espai ens permet fer dues edicions anuals de la Street Gallery i això ens permet anar donant oportunitats a artistes diferents», afegeix. La iniciativa va sorgir fa cinc anys al carrer de Pere Òdena, on es van celebrar tres edicions.

Subirats destaca que «la Street Gallery és l'activitat més identificativa del programa Llambordes». En aquesta edició s'ha optat per establir, com a fil conductor de les obres, el sarcasme i la crítica a diferents conductes socials. La comissària de l'actuació artística havia participat en edicions anteriors del Llambordes i també amb una intervenció als vidres del Casal de Joves de la Palma el novembre del 2020.

En aquesta cinquena edició de la Street Gallery hi han pres part set artistes majoritàriament locals, que han omplert les finestres exteriors del Vapor Vell. Les obres es poden veure des del mateix carrer del Vapor Vell. Precisament es vol que el públic que pot no sentir-se atret per l'art urbà el vegi integrat a la seva vida quotidiana.

La primera finestra és obra de Carla García, de Cambrils, i es titula Ñam, i la segona, titulada ¿Alguien me escucha? és del reusenc Guillem Martínez. La tercera obra és de Naila Smith, del barri tarragoní de Torreforta, amb el títol The new sky. La quarta finestra l'ha pintat Nick Lecha, també de Tarragona, amb la seva obra Token fungible.

L'obra que ocupa la cinquena finestra és Drag Ophanim, de Gemma Auñon, de Castellvell del Camp. La sisena és de Gege, que es defineix com a originari de Plutó i l'ha titulat Hel arte. Per últim, la darrera intervenció artística, sense títol, és de Chikilin, de Barcelona.