Cap empresa s'interessa per les obres del carrer de Miami de Reus

El contracte es declara desert després de no rebre cap oferta

El carrer de Miami de Reus compta amb un projecte d'obres de reforma que, per ara, no s'executarà. Fa uns quinze dies es va acabar el termini per presentar ofertes al contracte públic sense que cap empresa s'hi mostrés interessada. Així doncs, s'ha declarat desert i, per ara, quedarà aturat. El govern local ja ha engegat el següent pas a emprendre perquè la reforma no quedi aturada definitivament.

Al web de l'Ajuntament de Reus s'hi ha publicat l'expedient de contractació, aquesta vegada, a través d'un 'procediment obert simplificat sumari', un mecanisme que permet la contractació pública escurçant els terminis burocràtics. Segons el mateix decret, aquesta decisió s'ha pres «atesa la necessitat d’executar aquestes obres al més aviat possible». D'aquesta manera, durant els pròxims deu dies torna a haver-hi temps perquè una empresa constructora s'ofereixi per executar un projecte pressupostat en 55.166,23 euros amb IVA inclòs.

Plànol de les zones on s'actuarà durant les obres
Plànol de les zones on s'actuarà durant les obres | Ajuntament de Reus

 

El projecte del carrer de Miami

El projecte en qüestió preveu fer dues actuacions a aquest carrer, una a la cantonada del passeig de Misericòrdia i l'altra una mica més avall. Es tracta d'obres necessàries per acabar instal·lant, segons fonts municipals, el parc infantil que va quedar aprovat a través dels pressupostos participatius de la primera edició, una proposta impulsada per l'Associació de Veïns del barri Monestirs. Aquest primer projecte previ compta amb dues fases que s'han de realitzar en quatre mesos.

La primera part, amb un pressupost de 34.977,32 euros, suposa arranjar  una part de la zona que actualment inclou equipaments per a l'exercici físic. En concret, 467 metres quadrats on s'actuarà sobre la calçada de trànsit rodat, una zona pavimentada lliure de circulació i la zona verda. La segona fase, més propera a les cases unifamiliars del carrer, suposa una actuació en 206 metres quadrats.

Amb 20.188,91 euros de pressupost i també dos mesos de durada, les obres que s'hi han de fer són similars a les de la primera fase. Si el contracta hagués rebut ofertes, la previsió permetia esperar que es comencés a actuar durant el primer trimestre del 2019 per tenir les obres llestes al voltant del mes de juny. Precisament per no allunyar-se d'aquest calendari, s'ha modificat el procediment burocràtic de contractació.