Àrea del parc Sant Jordi on s'ubicarà el nou espai de joc

El laberint infantil del Parc Sant Jordi, més a prop

Les obres d'instal·lació han començat aquests dies

El laberint de joc infantil del Parc Sant Jordi de Reus està més a prop de ser una realitat. L'Ajuntament n'ha començat les obres per convertir l'espai en una «referència pel conjunt de la ciutat». Un projecte nascut dels pressupostos participatius que «ha de millorar la jugabilitat de l’espai i alhora fer-lo més integrador».

El disseny ha volgut tenir en compte que sigui atractiu per un ampli ventall d'edats. També s'ha pensat com un element que no posi traves als infants amb diversitat funcional. Aquests dies es treballa per instal·lar el laberint de joc des de les Brigades Municipals.

Es tracta d'una primera fase, amb un pressupost de 26.000 euros i que s'ajusta, segons explica el govern local, a la proposta dels pressupostos participatius. S'hi contempla, però, una segona fase, que encara no té calendari. Aquesta segona part tindria un pressupost de 32.000 euros i implicaria ampliar l'àrea de joc i altres actuacions complementàries.

L'àrea on s'instal·la aquest espai de joc ocupa uns 780 metres quadrats a la zona nord-est del parc de Sant Jordi. Consisteix en un itinerari amb elements geomètrics que són «petites fites que estimulen el repte d’arribar fins a elles i fins al final». L'objectiu és que també sigui atractiu per a adults i gent gran, «que poden ser partícips del repte que genera».

Els espais d'aquest element de joc queden connectats per pòrtics de 2,25 metres d'alçada. Una mesura que pretén, precisament, permetre que els adults hi participin. Tot i això, l'alçada del laberint és d'un metre i mig.

En aquest cas s'ha buscat que els adults puguin no perdre de vista els infants que hi juguin. És per això que s'ha dissenyat, alhora, amb una malla que no és opaca. Forma part del pla director de millora de jocs infantils de Reus.

L'Ajuntament fa un temps que el té en marxa segons recorda el govern de Reus. La setmana passada, de fet, es va publicar la licitació dels contractes de millora en sis zones de joc. Suposen un pressupost total de 75.000 euros per actuar en quatre ubicacions diferents.

Per una banda, la plaça de Salvador Allende, al barri de Mas Abelló. També es millorarà la zona de jocs del parc de Luís Buñuel, al barri de la Mineta. El Jardí del Centenari del passeig de Misericòrdia també es beneficiarà d'aquest pla d'actuacions, com ho faran les dues zones de joc del parc de Sant Jordi.