Obres en una carretera

Reus arrenca les obres per crear una nova rotonda d'accés a la urbanització Mas Carpa

Les obres també contemplen la creació d'un carril bici, entre altres canvis per reduir la perillositat en aquesta via

Una de les reclamacions de la urbanització Mas Carpa de Reus es farà realitat en els pròxims mesos. Es tracta de la rotonda d'accés a aquesta urbanització, des de l'avinguda de Tarragona. «Amb aquesta obra donem resposta a les reivindicacions de la ciutadania. I ho fem amb un projecte que transformarà la imatge de l'entrada a la ciutat des de l'avinguda de Tarragona», ha explicat l'alcalde de Reus, Carles Pellicer.

I és que el projecte, el qual compta amb finançament dels fons Next Generation de la Unió Europea, vol aportar «més seguretat, una circulació més amable i l'aposta per a la mobilitat sostenible», ha assegurat Pellicer.

Les obres s'allargaran durant 5 mesos i la rotonda vol adaptar la circulació en aquest tram en un format de via urbana, reduint la velocitat dels cotxes així com el risc que hi ha actualment en la incorporació de vehicles. El projecte també comptarà amb la continuació del carril bici que hi ha en diversos trams de l'avinguda. L'obra anirà a càrrec de l'empresa Tecnologia de Firmes SA i el seu pressupost és de 579.444,80 euros (IVA inclòs).

El projecte es dividirà en cinc àmbits. A més a més de la creació de la rotonda, els carrils d'incorporació i la implantació del carril bici, també s'ha projectat la construcció de voreres que permetin la circulació segura dels vianants, així com zones verdes on ara hi ha els carrils d'acceleració i desacceleració. També es renovarà l'enllumenat amb lluminàries led per millorar l'eficiència energètica i es deixarà la previsió de canalitzacions que creuen l'avinguda per a poder instal·lar en un futur semàfors.

També es modificaran els embornals per a la recol·lecció de les aigües pluvials, eliminant els existents i creant un nou col·lector adaptat a la nova rotonda. En total, les obres afectaran una superfície de 8.806 m2.