Edifici Aigües de Reus

Reus renova dues xarxes d'abastament d'aigua als carrers Penedès i Garrotxa

Les obres formen part dels objectius per al 2020 de l'empresa municipal d'aigües, on es contempla un avenç cap a un futur més sostenible

L'Ajuntament de Reus realitza obres de renovació de la xarxa d'aigua d'abastament públic. La intervenció, executada per Aigües de Reus, forma part de tot un seguit de treballs que s'han anat duent a terme aquest estiu, compresos dins el pla d'intervencions 2020.


Concretament, es tracta de dues accions que permetran, per una banda, millorar la  xarxa d'abastament dels carrers Penedès i  Garrotxa, renovant 190 metres lineals de canonada que comptaran amb un pressupost de 44.832,63 euros.


Per altra banda, la segona intervenció consistirà en la renovació de la xarxa d'abastament al camí d'accés a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals  (EDAR), amb la instal·lació de  206 metres lineals de canonada i un pressupost de 47.399,63 euros. Cap de les dues accions suposarà cap cost addicional  per als veïns, i seran finançats per l'empresa municipal d'aigües.

Accions de sanejament durant tot l'estiu

Durant tot l'estiu s'han iniciat fins a sis intervencions més, començant al mes de juny en diversos carrers, amb la intenció de renovar les  xarxes de sanejament  i abastament, amb una inversió total que va arribar fins als  228.882,13 euros.

En la majoria d'aquestes obres, totes menys una, també es va millorar el  comportament hidràulic de la xarxa, substituint  les actuals canonades de diàmetres petits i materials obsolets. En un cas, es va intervenir en la xarxa de sanejament, amb l’objectiu d’ampliar  el diàmetre de la canonada i millorar-ne la capacitat de drenatge.

Concretament, les obres es realitzen en diferents carrers, com Escaladei (29.025,64 euros); Sant Antoni Ma Claret (35.719,61 euros); Josep Caixés (36.790,69 euros); Espronceda, entre l'avinguda Dr. Vila-seca i el camí de l’Aleixar, amb un pressupost de 48.029,29 euros; i Antoni de Bofarull (entre Xavier Gambús i plaça Gandhi), amb 30.956,36 euros.

Pel que fa al carrer Miramar, l'Ajuntament de Reus ha informat que s’intervindrà en la xarxa d’abastament  i també en la de  sanejament  amb un pressupost de 48.360,54 euros.

Un pla d'acció per al 2020 amb objectius sostenibles

Totes aquestes accions han estat concebudes sota el  pla d’inversions  d'Aigües de Reus, previst per executar-se durant aquest any 2020, on també s'hi engloben diverses  projectes  per reparar i renovar la xarxa d'abastament en diversos barris de la ciutat.

El consistori reusenc ha explicat també que tots aquests projectes estan en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible  (ODS) de l’ONU i el Pla d’Acció Municipal 2019-2023, que «incorpora la priorització de l’aigua com a element de gestió urbana».

Cada projecte compta també amb un  informe d'avaluació  de riscos on es determinen quines mesures s'han d'adoptar en casa cas, tot i que l'ajuntament assegura que cap d'aquestes intervencions  suposa cap risc per a la  salut dels veïns.

Tot i això i, com és habitual en totes les obres que impulsa a la ciutat, Aigües de Reus posa a disposició dels veïns de l’àrea un  telèfon,  977345843, per a qualsevol consulta  durant les obres i agraeix anticipadament la  col·laboració  dels veïns de la zona per entendre les molèsties que els hagin pogut ocasionar.