Porta exterior de la Palma de Reus al carrer Ample

La Palma de Reus serà punt de vacunació intermedi «tan aviat com sigui possible»

S'activarà «tan aviat com sigui possible» | Actualment els reusencs han d'anar a Cambrils, Valls o Tarragona

La Palma de Reus acollirà un centre de vacunació intermedi «tan aviat com sigui possible». Així ho ha anunciat Òscar Subirats, regidor de Salut, durant el tram final del ple municipal d'aquest dijous. El PSC havia registrat un prec demanant que el govern pressionés la Generalitat per habilitar un d'aquests punts de vacunació a la ciutat.

La resposta del regidor de l'àmbit ha sigut anunciar que, la feina que ha afirmat que s'ha fet les darreres setmanes, permetrà habilitar un d'aquests punts de vacunació a la ciutat, que fins ara no en tenia, «tan aviat com sigui possible». S'ha escollit la Palma, que de fet ja era centre de vacunació, però no de la mena que ara es planteja.

La Palma, punt de vacunació intermèdia

Ara acollirà la vacunació intermèdia, també anomenada ticketing, que és aquella que inclou grups de població que, en lloc de rebre la trucada del CAP donant-los cita per vacunar-se, han de trucar proactivament al 061 per franges d'edat o per col·lectius específics.

Fins ara Reus no comptava amb cap espai d'aquests, i la seva població havia de desplaçar-se, almenys, a Cambrils, Valls o Tarragona. Segons ha explicat Subirats, ara depèn de Salut activar aquest punt de vacunació, una mesura que es preveu que arribi «quan el flux d'arribada de vacuna sigui molt ample».

Es tracta de la segona escala del sistema de vacunació establert per la Generalitat. El primer nivell és el de la vacunació comunitària, que es fa a través de les Àrees Bàsiques de Salut, que citen de manera proactiva la població per franges d'edat i que també s'encarreguen de les vacunacions a les residències de tota mena.

El segon nivell és el que s'ubicarà a la Palma, i el tercer, el de la vacunació massiva, compta amb mitja dotzena de punts a tot Catalunya. És el que s'ha previst a l'Anella Olímpica dels Jocs del Mediterrani, l'únic punt d'aquesta tipologia previst a tota l'àrea metropolitana de Tarragona.
 

Aquest espai municipal ja acollia, fins ara, un punt de vacunació comunitària, associat al CAP Llibertat. Per les característiques del centre es va optar per administrar les vacunacions a persones de risc i d'edat avançada a la Palma. No es coneix el calendari previst per activar aquest punt de vacunació intermèdia i, per tant, es desconeix si tindrà impacte sobre la programació del Trapezi, que se celebrarà d'aquí a dues setmanes i mitja.