El Parc per a famílies de Reus ocuparà 15.000 metres quadrats

El projecte, que l'ubica al Roquís, entra en fase d'exposició pública | L'arranjament de l'entrada de La Vitxeta també està en període d'al·legacions

Els projectes guanyadors dels pressupostos participatius, poc a poc, van avançant. Ara mateix  n'hi ha dos més en període d'exposició pública i, per tant, d'alegacions. Per una banda hi ha el Parc del Roquís, que ha de suposar el primer gran parc per a l'esbarjo familiar de la ciutat. Per altra banda, l'arrajnament de l'entrada de l'Escola La Vitxeta, on es reordenarà la circulació per dotar de més seguretat els vianants.

El parc per a famílies del Roquís ocuparà 15.000 metres quadrats

El projecte de parc d'esbarjo per a famílies s'ubicarà a la zona del barranc que porta el mateix nom, entre el carrer de Josep Iglésies del polígon AgroReus i la variant de Reus —el tram que comparteixen la T-11 i l'N-340—. Comptarà amb una superfície de 15.349,438 metres quadrats i un ampli ventall d'equipaments, alguns dels quals restaran pendents que s'executin futures fases del projecte que, per a la primera actuació, compta amb un pressupost de 153.330,96 euros.

Part del Parc del Roquís amb zones esportives i de jocs
Part del Parc del Roquís amb zones esportives i de jocs | TarragonaDigital.com

 

L'execució del Parc del Roquís, a principis del 2019

El projecte es troba actualment en exposició pública i amb el període d'alegacions obert. Ho estarà fins el 4 de desembre. Quan es resolin les alegacions, en cas que se'n presentin, l'Ajuntament podrà començar a licitar la redacció i l'execució del projecte. Els trànims burocràtics necessaris per fer-ho tot plegat no situen l'acabament de les obres fins, almenys, la primavera de 2019.

Una vegada aprovat inicialment el projecte i adjudicats els treballs, compta amb un mes de redacció i dos d'obres en si per tal de poder obrir al públic l'equipament. Es divideix en tres fases que contemplen una ambiciosa instal·lació. El que s'executara aquest any vinent serà la primera fase, mentre que la resta quedarà pendent de rebre la injecció pressupostària necessària.

Part del Parc del Roquís amb zones de jocs per a diferents edats
Part del Parc del Roquís amb zones de jocs per a diferents edats | TarragonaDigital.com

 

Jocs infantils, barbacoes i pistes esportives

El projecte inicial contempla, per al Parc del Roquís, zones de jocs infantils, àrea de pic-nic amb taules i barbacoes, un escenari per a esdeveniments diversos amb platea o auditori, una zona poliesportiva amb, almenys, cistelles de bàsquet i espai per a patinar, i que s'estableixi el parc mateix com a punt d'inici o de trobada de rutes a peu i en bicicleta del municipi.

La primera fase, que es durà a terme el 2019,  integra les tasques de paviment, la instal·lació de taules, barbacoes i zona de jocs infantils, i la preinstal·lació dels sistemes de reg i enllumenat. La segona fase preveu instal·lar el reg, l'enllumenat, els punts d'aigua en forma de font i realitzar tasques de jardineria. La tercera i última fase és la que serviria per acabar d'instal·lar la resta de jocs infantils i mobiliari, així com elements que facin ombra en forma de veles triangulars.

Zona de pic-nic i barbacoes prevista al Parc del Roquís
Zona de pic-nic i barbacoes prevista al Parc del Roquís | TarragonaDigital.com

 

L'entrada de l'escola La Vitxeta millorarà els accessos

El projecte de l'escola La Vitxeta, promogut des de l'AMiPA del centre, vol millorar la seguretat dels vianants i la circulació dels vehicles. S'hi eliminaran places d'aparcament per ampliar la zona per als vianants. S'actuarà, també, sobre el carrer de Ventura i Gassol, que utilitzen les famílies de l'escola, però també els socis del Reus Deportiu per dirigir-se cap a les instal·lacions de tennis del club.

Projecte d'arranjament de l'entrada de l'escola La Vitxeta
Projecte d'arranjament de l'entrada de l'escola La Vitxeta | TarragonaDigital.com

 

Tot plegat s'ha d'executar durant el 2019 i les obres han de durar dos mesos. Compten amb un pressupost de 46.118,63 euros comptant-hi l'IVA. Ara mateix, i igual que el projecte del parc per a famílies, es troba en període d'exposició pública. Hi estarà fins el pròxim 3 de desembre, moment fins al qual es poden presentar alegacions. Per la comunitat educativa ha de significar un increment notable de la seguretat els vianants i, sobretot, de la canalla que surt de l'escola.

Plànol específic de l'arranjament de l'entrada de La Vitxeta
Plànol específic de l'arranjament de l'entrada de La Vitxeta | TarragonaDigital.com