Un grup d'infants fan manualitats en una taula del Parc de Nadal de Reus

El Parc de Nadal de Reus es converteix en un Nadal Multiesportiu descentralitzat

Onze equipaments i espais de la ciutat acolliran una programació d'activitats esportives i lúdiques que s'està acabant de tancat

El Parc de Nadal de Reusno es podrà celebrar de la manera habitual a causa de la pandèmia. Com a alternativa, l'Ajuntament ha presentat el Nadal Multiesportiu, que oferirà una programació descentralitzada durant les vacances escolars. Per evitar aglomeracions s'estan preparant activitats esportives en una desena d'espais i equipaments municipals.

El regidor d'Esports, Pep Cuerba, ha aclarit que s'està acabant de treballar la programació per ajustar-la a les restriccions sanitàries. La idea actual és oferir tres esports o activitats diferents a tres espais de la ciutat cada matí per a infants i joves entre quatre i setze anys. Per garantir el control d'aforament caldrà una inscripció prèvia que es podrà fer al web de Reus Esport i Lleure a partir d'aquest dimecres a les vuit del vespre.

Serà llavors quan es publiqui la programació definitiva, o almenys la que s'haurà tancat aquesta setmana. Pel que fa a les dates, la previsió de Reus Esport i Lleure és organitzar el Nadal Multiesportiu durant set dies a partir del 27 de desembre. Si es manté la dinàmica del Parc de Nadal, es mantindria com a festiu l'1 de gener i, per tant, la programació acabaria el 3 de gener.

Cuerba ha insistit que «s'estan preparant les mesures de seguretat necessàries i adequades a la situació pandèmica». Recorda que «ara mateix treballem amb un escenari que potser els pròxims dies s'ha de canviar o adaptar». Assegura, amb tot, que «la nostra intenció és oferir una alternativa lúdica i esportiva per als infants i joves en horari de matí durant les vacances de Nadal».

Onze espais de Reus acolliran el Nadal Multiesportiu descentralitzat

Afegeix també que la idea del govern és «que puguin aprofitar la tarda amb la resta d'oferta de Nadal de la ciutat». La proposta no s'ha concretat, però el regidor d'Esports n'ha apuntat alguns detalls. «Treballem en una proposta de Nadal Multiesportiu de manera descentralitzada», ha explicat.

Això implicaria organitzar activitats «a diferents instal·lacions esportives i espais municipals per adaptar-nos a les mesures sanitàries vigents». Es tracta justament de l'alternativa que es planteja a un Parc de Nadal «que aquest any, ara mateix, no és viable». Les activitats s'han repartit per la ciutat en onze equipaments diferents.

Espais com el Cruyff Court, al costat de l'estació d'autobusos, l'escola Alberich i Casas o el polilleuger que hi té associat i la resta dels que hi ha a la ciutat. També es faran servir el Club Tennis Taula Ganxets de Reus, el Parc per a famílies del Roquís o el de Mas Iglesias. El passeig de la Boca de la Mina i el Pavelló Olímpic completen la cartera d'equipaments que es faran servir per cobrir la vacant del Parc de Nadal.

«Aquest Nadal Multiesportiu té la intenció d'ampliar l'oferta esportiva a la ciutat durant aquestes dates» insisteix Cuerba. «A falta de concretar els aforaments i altres condicionants», matisa, la programació prevista serà «variada». Esportivament parlant hi haurà tenis taula, balls i ritmes, karate, futbol sala i voleibol. No seran les úniques activitats, sinó que també s'organitzarà un Kahoot! —un concurs de preguntes a través d'internet— i un joc de pistes i orientació.