Un grup d'infants fan manualitats en una taula del Parc de Nadal de Reus

El Parc de Nadal de Reus, suspès un any més

L'Ajuntament treballa una programació alternativa d'activitats esportives i d'oci infantil i juvenil

Tot i el progressiu retorn a la normalitat, Reus seguirà sense recuperar el Parc de Nadal. El govern local ho ha desestimat segons ha informat Canal Reus i ha pogut corroborar TarragonaDigital. Les aglomeracions que pot suposar i la complexitat de la seva organització haurien fet decantar el consistori per suspendre'l un any més.

S'hauria considerat especialment difícil garantir la ventilació d'un espai com el de firaReus al Tecnoparc tenint en compte les dates durant les quals se celebra el Parc de Nadal. Segons ha transcendit, seria un dels motius de pes per haver suspès, de nou, la proposta d'oci infantil per excel·lència a la ciutat aquestes dates. Tot i això, des del govern també s'assegura que s'estan estudiant activitats alternatives que puguin cobrir aquesta mancança.

L'Ajuntament ha optat, «per prudència» per deixar un altre any de marge abans de plantejar-se recuperar l'esdeveniment. Segons informen, hi hauria diferents opcions sobre la taula que s'estarien acabant d'estudiar per les festes de Nadal d'enguany. A grans trets s'estaria bastint una programació esportiva i d'activitats d'oci i lleure a diferents espais de la ciutat.

Seria la manera de solucionar un dels problemes de l'edifici Tecnoparc com és l'aglomeració d'infants i adults en un sol espai. Com es concreta aquesta programació i quines activitats la conformen se sabrà les pròximes setmanes. Quan quedi totalment tancada serà quan el govern local faci l'anunci definitiu de quina alternativa s'ha ideat per substituir el Parc de Nadal.

L'any passat, fins i tot setmanes abans de les festes de Nadal, ja es va donar per cancel·lada la que hauria sigut la 42a edició. L'Ajuntament ho va confirmar a finals de novembre i va suposar la primera suspensió de la seva història per al parc de Nadal degà de la regió. Amb l'aixecament de les restriccions enguany podia semblar que es recuperaria, però s'ha optat per la prudència i per buscar alternatives.

D'aquesta manera es vol evitar que es concentrin les més de 30.000 persones que havien passat les darreres edicions per un espai de 6.000 metres quadrats. Entre el 27 de desembre i el 4 de gener, desenes d'entitats locals oferien activitats de tota mena per als infants i joves de la ciutat. Un esdeveniment fix al calendari anual reusenc que haurà d'esperar almenys un altre any per tornar-hi.