Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Passadís d'arbres del parc de Sant Jordi de Reus

Parcs i jardins de Reus es podran convertir en espais escolars

Els centres educatius podran solicitar-ho a la regidora d'Educació a partir d'ara

Passadís d'arbres del parc de Sant Jordi de Reus
Les escoles i instituts de Reus poden fer servir els parcs, jardins i espais públics de la ciutat | Miguel Cabrerizo

Les escoles i instituts de Reus podran fer servir els parcs públics de la ciutat durant la franja matinal d'horari lectiu. Sota el títol Una escola, un parc, el consistori posa a disposició dels centres educatius tant els parcs com altres espais de la via pública «que puguin ser adequats per a l’ús de la comunitat educativa».

Es tracta de la primera posada en pràctica d'una possibilitat que ja s'havia avançat per part de la regidoria d'Educació de Reus. De fet, fins ara s'havia parlat d'equipaments municipals, com les biblioteques. El regidor de l'àmbit, Daniel Recasens, ja va plantejar que es podrien prendre decisions en aquesta línia.

«Creiem que aquest serà un curs en el qual l'educació ha de prendre un protagonisme especial a la ciutat, cal entendre els estudiants com un usuari prioritari de l'espai públic», declarava durant l'arrencada del curs escolar. Així doncs, els espais municipals a l'aire lliure es poden convertir en el primer exemple d'aquesta filosofia.

Espais públics a l'aire lliure a disposició de les escoles

L'objectiu és ampliar els espais tant d'aprenentatge com d'esbarjo durant aquest curs. Tot i que la idea no és nova des d'un punt de vista pedagògic, la situació de pandèmia actual ha provocat que s'apliqui des d'ara mateix. Entre dos quarts de deu del matí i dos quarts d'una del migdia, mantenint les restriccions i mesures de seguretat, el segon cicle d'educació infantil, tota la primària i la secundària podran fer ús d'aquests espais.

Qualsevol escola o institut que ho vulgui, informa el consistori, pot presentar una sol·licitud a través del web municipal o a l'Oficina Municipal d'Escolarització. Hauran de sol·licitar un parc o espai concret i informar del recorregut que faran per arribar-hi des del centre educatiu. També caldrà preveure quants infants hi aniran, de quin curs i quins dies de la setmana i franges horàries els faran servir.

La regidora d'Educació ho considera una visió de salut que es complementa «amb la visió pedagògica de la ciutat educadora, des d’on es desprèn que els espais de la ciutat, són i han de ser, espais educatius, i que és un dels objectius del PAM per a la present legislatura».