El pàrquing exterior de l'Hospital Sant Joan de Reus serà una realitat

El preu de l'aparcament soterrat baixarà i la zona blava de l'exterior tindrà un cost màxim de dos euros diaris

Una de les demandes més persistents dels usuaris de l'Hospital Sant Joan de Reus havia estat fins ara sens dubte l'aparcament. Amb un flamant nou edifici, on deixar el cotxe s'havia convertit en una petita odissea si no es volien gastar molts diners, i és que l'aparcament soterrat de l'hospital reusenc comptava amb preus força elevats i l'esplanada habilitada a l'exterior del recinte cada cop comportava més problemes, ja que no estava adequada i cada cop comportava més problemes.

Aparcar a l'Hospital Sant Joan de Reus per 2 euros al dia

Després de les insistents demandes, per fi l'Ajuntament de Reus ha anunciat l'acord arribat amb l'empresa concessionarària dels aparcaments de l'Hospital Sant Joan i de l'edifici Tecnoparc, Iridium, per tal de fer una reforma integral en l'aparcament al recinte hospitalari de la ciutat.  En aquest sentit, Reus Mobilitat i Serveis podrà reformar l'esplanada fins ara de terra, i sovint fang, per fer-hi un aparcament de zona blava amb una tarifa màxima de 2 euros per dia. 

El consell de Reus Mobilitat i Serveis ha acordat la construcció d'aquest aparcament que comptarà amb 297 places de zona blava, i costarà 0,50 cèntims l'hora  amb un màxim de dos euros al dia. El pressupost que es destinarà per adequar aquesta zona serà de 449.197,54 euros.

Durant la roda de premsa s'han donat a conèixer els detalls del nou aparcament.
Durant la roda de premsa s'han donat a conèixer els detalls del nou aparcament. | J.O.

Baixa el preu del pàrquing soterrat de l'Hospital Sant Joan de Reus

Un altre acord que s'ha arribat durant el consell amb l'empresa concessionària dels pàrquings és la integració de l'aparcament soterrat de l'hospital reusenc en el sistema d'abonaments multipàrquing de la xarxa municipal. A més, aquest  aparcament de 650 places, passarà a costar 4 euros al dia com a màxim, davant els 8 euros al dia que costa actualment.

Un altre dels aparcaments que sol ser utilitzat per persones que han d'anar a l'Hospital Sant Joan de Reus és el que es troba a l'Edifici Tecnoparc. Aquest pàrquing de 580 places  també podria veure modificada la seva tarifa passant a costar un màxim d'1 euro al dia, davant els 9,20 euros que costa a hores d'ara. Aquesta decisió però, encara està a l'espera dels estudis definitius de Reus Mobilitat i Serveis que acabaran de fixar les tarifes finals.

Canvi en l'accés de l'aparcament a l'hospital de Reus

Els canvis no acaben només amb això, sinó que també està previst que es construeixi un nou accés a l'aparcament del recinte hospitalari, el qual està previst que sigui a la rotonda principal de l'avinguda Bellisens. Aquesta mesura vol facilitar l'entrada als usuaris, i s'espera que l'obra estigui feta en un màxim de sis mesos.

El cost total de totes aquestes intervencions serà de 376.000 euros: 297.000 euros a l'aparcament de l'hospital Sant Joan i 79.000 euros a l'aparcament del Tecnoparc. Així doncs, segons ha explicat l'Ajuntament de Reus l'entorn de l'hospital comptarà ara amb 1.537 places amb «preus púlics», i Reus Mobilitat i Serveis sumarà a la seva gestió dos aparcaments més, que se sumaran als vuit que tenia fins ara. L'acord de gestió també repercutirà en les arques municipals, ja que els beneficis es dividiran en una proporció 90/10, una xifra marcada perquè l'empresa concessionària realitzarà tota la inversió.