Una de les entrades per als vehicles de l'aparcament municipal de la plaça de les Oques de Reus

Dos pàrquings de Reus passaran a la primera corona d'aparcaments municipals

El canvi afectarà els usuaris de la targeta A12 segona corona, que deixaran de poder-hi aparcar

Els aparcaments municipals de Reus de la plaça de les Oques i de Sant Ferran s'integraran a la primera corona a partir de l'1 de setembre, dimecres de la setmana vinent. El canvi afectarà els abonats amb targeta A12 segona corona, que deixaran de disposar d'aquests aparcaments. L'objectiu és «garantir la demanda comercial i la rotació de vehicles als aparcaments que registren una ocupació més alta».

Així s'explica des de Reus Mobilitat i Serveis, que feia temps que tenia previst el canvi. Un dels motius del canvi és el trasllat del Centre Mèdic Quirúrgic a l'antic Hospital Sant Joan. Tot i això, segons s'aclareix des del govern local, no s'havia pogut aplicar fins ara a causa de la pandèmia.

A la segona corona d'aparcaments hi quedaran els pàrquings de la plaça de la Pastoreta, del Passeig Prim —a la plaça de la Cultura de la Pau—, del Carrilet i del Tecnoparc. La resta formen part de la primera corona, integrada pels que queden més a prop del centre de la ciutat. Són aquells als quals es registren ocupacions més altes segons les dades de l'empresa municipal.

Pel que fa als abonaments, la targeta A12 segona corona permet aparcar als pàrquings determinats durant dotze hores al dia. Costa 53 euros al mes o 583 euros si es paga anualment. El mateix abonament de 12 hores diàries, però per a tots els aparcaments municipals, tant de la primera com de la segona corona, costa 76 euros al mes o 836 euros l'any.

Hi ha dos abonaments més específicament per alguns aparcaments. Es tracta del de l'Hospital, on es pot aparcar durant dotze hores al dia per 60 euros al mes o 660 l'any. Igual que al pàrquing del Tecnoparc, amb un abonament de dotze hores al dia per 25 euros al mes o 275 euros anuals.

Els abonaments de 24 hores al dia també mantenen algunes d'aquestes distincions. El del pàrquing Tecnoparc costa 45 euros al mes o 495 l'any i el de l'Hospital, 80 euros al mes o 880 d'anuals. La resta d'aparcaments s'integren en un sol abonament amb un preu de 102 euros al mes o 1.122 euros l'any.

Per últim s'ofereixen, també, els abonaments per hores a qualsevol pàrquing municipal de Reus. Es poden fer servir per aparcar durant quatre, sis, vuit o dotze hores al dia. Els preus van dels 47 euros al mes o 517 l'any en el cas de les quatre hores, fins als 76 euros mensuals o 836 anuals per dotze hores.

La darrera targeta de Reus Mobilitat i Serveis és la resident. Costa 33 euros al mes o 363 euros l'any i serveix per aparcar entre set del vespre i nou del matí i entre una del migdia i quatre de la tarda a qualsevol aparcament. També inclou l'aparcament les 24 hores dels dies festius i un paquet de 20 hores suplementàries mensuals.