Imatges de la  Visita d'obres al passeig de la Boca de la Mina de Reus

El passeig de la Boca de la Mina s'obre a la ciutadania de Reus

Ja s'han completat les obres a bona part de la zona

El passeig de la Boca de la Mina s'ha obert aquest diumenge 4 de juliol a la ciutadania. En l'acte, diversos representants polítics s'han reunit amb veïns i veïnes de l’entorn del passeig.

Aquest diumenge, el passeig de la Boca de la Mina ha quedat definitivament obert al públic una vegada completada la primera fase de les obres de la intervenció integral. Pel que fa al Parc de les Olors, es manté encara tancat per consolidar la plantació d’espècies vegetals. I pel que fa al Jardí Agrari, inclòs en la segona fase del projecte, els treballs van avançant d’acord amb el calendari previst.

L’actuació urbanística ha consistit en el condicionament del passeig. Aquest manté el caràcter natural de l’espai, la millora de les condicions de drenatge, il·luminació i seguretat, la recuperació d'elements de valor històric i l'accessibilitat.

De les diferents actuacions que s'han fet, destaquen el corredor preferent per a vianants, el reordenament de l'accés des de l'avinguda del Comerç i la creació d'una nova plaça.

Al llarg del recorregut, s'han senyalitzat els diferents punts d'interès amb plafons informatius que inclouen uns codis QR. Aquests permeten aprofundir en el contingut i conèixer detalls de passat i present, a més de material audiovisual complementari, amb versions en diferents idiomes.

Les restriccions en matèria de seguretat a causa de la pandèmia han desaconsellat l’organització d’esdeveniments de gran convocatòria. Per això s’ha optat per programar activitats de petit format per donar a conèixer els treballs que s’han dut a terme. I, de pas, fer el primer tast de les activitats que s’han creat al voltant del passeig.

Així, del 5 al 9 de juliol, de 18.00 a 21.00 hores, s’instal·larà a la plaça M. Àngels Ollé un punt informatiu. Aquest tindrà com a objectiu donar a conèixer les 3 rutes saludables que s’han dissenyat al voltant del passeig.

El dia 8 es farà la presentació als centres educatius de la ciutat de les guies didàctiques sobre el passeig. Unes guies que s’han elaborat a propòsit de les rutes culturals i les rutes de l’aigua amb les quals compta el passeig.