Un grup de persones caminant pel passeig de la Boca de la Mina de Reus

El passeig de la Boca de la Mina posa a l'abast del públic noves rutes i una app mòbil

L'Ajuntament de Reus ha inclòs l'oferta d'activitats en el marc del Projecte de recuperació i millora de l'espai

El passig de la Boca de la Mina, una de les zones verdes més importants de la ciutat, ha patit una reforma integral en l'últim any. Es tracta d'un projecte de millora i recuperació d'aquest espai impulsat per l'Ajuntament de Reus amb un pressupost de 3,1 milions d'euros, dels quals 1,5 els ha finançat la Generalitat de Catalunya gràcies al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, popularment conegut com Fons FEDER.

Durant aquests dies, el passeig de la Boca de la Mina ha ampliat l'estoc d'activitats que tenia a disposició dels reusencs i reusenques, a través de noves rutes temàtiques i una app  que integra diferents recursos digitals.

Nous trams

Els dos nous recorreguts  permeten aprofundir en diferents aspectes de la història de l'espai natural  i establir una relació amb la ciutat de Reus. Aquests trams es diuen la ruta cultural i la ruta de l'aigua.

Són rutes autoguiades  que poden fer-se lliurement consultant l'app mòbil o accedint en aquest enllaç. Cal destacar també que es preveu la possibilitat d'una programació amb rutes guiades i teatralitzades.

La primera, centrada en la figura emblemàtica de la venedora d'anissos, que dona la possibilitat de reconstruir fragments de la història del passeig i dels costums reusencs dels segles XIX i XX, i l'altra ambientada en la ruta de l'aigua  que posa accent en els aspectes sensorials  a través de la poesia.

Les rutes començaran el 27 de novembre

A càrrec d'ANS Educació, el pròxim dissabte 27 de novembre serà el primer cop que aquesta oferta d'activitats comenci. Es té previst que se celebri l'últim dissabte de cada mes des de les 11 a les 12 hores. Totes les rutes estan obertes al públic i són completament gratuïtes, però amb necessitat d'inscripció prèvia a la web de la Boca de la Mina.

Aquestes noves rutes se sumaran a les altres tres  ja iniciades des del mes de juny: una ruta curta a peu, una ruta llarga per fer a peu o corrent i una ruta amb bicicleta. A més, des del passat 20 d'octubre, tres tècnics esportius estaran disponibles per donar a conèixer les rutes saludables  a peu de passeig de dilluns a dissabte en horari de matí i tarda i el diumenge de matí.

App Rutes Reus

L'empresa valenciana Play&Go Experience ha dissenyat una aplicació mòbil que permet aprofundir en la història  del passeig i la seva relació amb l'entorn, i a la vegada proposar a les persones visitants una experiència lúdica singular gràcies a les tecnologies digitals.

Amb 4 idiomes disponibles, català, espanyol, anglès i francès, i amb fotografies i vídeos de realitat virtual i augmentada, l'app s'adreça al públic en general i també al públic familiar a través d'un videojoc, amb reptes i recompenses  associats a cada punt del recorregut.

Promoure l'activitat física

A través de xerrades teòrico-pràctiques  a càrrec d'auxiliars tècnics esportius, els centres educatius o els col·lectius de gent gran, entre d'altres, han pogut conèixer les rutes saludables que té el passeig de la Boca de la Mina.

La part teòrica consisteix en l'explicació dels beneficis  de l'activitat física i de portar una vida saludable, mentre que a la pràctica es basa en un recorregut pel passeig.