L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, durant la roda de premsa de presentació dels projectes acollits als fons Next Generation

L'alcalde de Tarragona encendrà una Tronada a Reus com a convidat d'honor de Sant Pere

És la primera vegada que un batlle reusenc convida el seu homòleg tarragoní

Pau Ricomà, alcalde de Tarragona, serà el convidat d'honor a la Festa Major de Sant Pere de Reus d'enguany. És la primera vegada a la història que un batlle de Reus fa aquest gest amb el seu homòleg tarragoní. Com a convidat d'honor, Ricomà serà l'encarregat d'encendre la Tronada del 28 de juny, vigília de Sant Pere.

Participarà en la processó d'anada i tornada del Seguici a l'ofici de Completes el vespre del 28 de juny. La potestat d'escollir el convidat d'honor recau en l'alcalde de Reus, actualment Carles Pellicer. El batlle ha optat per Ricomà «per fer evident i posar en valor la bona sintonia i la col·laboració entre els Ajuntaments de totes dues ciutats».

Una entesa que es concreta «en qüestions diverses dels àmbits cultural, social, econòmic i de les infraestructures, entre altres». Es tracta del primer convidat d'honor en una Festa Major en plenes condicions des de fa tres anys. El 2019 va ser Pere Aragonès, aleshores encara com a vicepresident de la Generalitat de Catalunya, encapçalada pel president Quim Torra.

La resta de convidats es faran públics durant la tradicional hissada de la bandera al campanar de Reus, el 23 de juny a la tarda. La invitació, per primera vegada, d'un alcalde de Tarragona suma una excepcionalitat més a la Festa Major de Sant Pere d'enguany. En circumstàncies ordinàries encendria la segona de les quatre tronades que peten entre el 24 i el 29 de juny.

Enguany, però, se n'han programat dues més per compensar els dos anys en els quals no n'hi ha hagut a causa de la pandèmia. La primera, el 24 de juny, l'encendrà la pregonera, Alba Sotorra. Abans de la del 28 de juny per Completes, però, encara se n'encendran dues més.

Seran el dissabte 25 de juny i el diumenge 26, i les encarregades d'encendre-les seran les pregoneres dels dos darrers anys. La pandèmia va impedir que Coia Ballesté i Tània Verge baixessin a la plaça del Mercadal a donar per començada la Festa Major com pertoca. Enguany ho faran de manera excepcional per celebrar el final de la pandèmia, i acompanyades de Joan Ciurana i Helena Sardà, Trons de Festa els anys 2020 i 2021.