Pep Cuerba, director del Sabana, amb l’alcalde Carles Pellicer

Pep Cuerba, director del Sabana, número cinc de Junts per Reus

El director del local d'oci nocturn s'incorpora a l'equip de Carles Pellicer

Pep Cuerba serà el número cinc de Junts per Reus a les pròximes eleccions municipals. El director del Sabana, el local d'oci nocturn del carrer d'Eduard Toda, s'incorpora a la llista electoral del PDECat reusenc per aportar-hi un perfil jove i empresari. L'acte de presentació s'ha fet al local que dirigeix, acompanyat de l'actual alcalde, Carles Pellicer, bona part del govern local i membres de la llista electoral.

Cuerba és, actualment, regidor pel PDECat a Castellvell del Camp, on va passar part de la seva infantesa i l'any 2011 ja formava part de la seva llista electoral. Ara ha decidit traslladar la seva activitat política a Reus, segons ha explicat Carles Pellicer, per fer equip i aportar empenta. És l'aposta del partit, a priori, per dirigir àrees com esport i joventut. 

Pep Cuerba
Pep Cuerba durant la seva presentació | Jordi Olària Gras

 

Les motivacions per formar part de la llista

Cuerba s'ha presentat a si mateix amb voluntat de «donar veu a aquells joves que tinguin inquietuds». Ha apel·lat, directament, al sector jove; assegura que «Reus té un gran futur al davant i el jovent ens hem de comprometre amb la ciutat». Durant la seva presentació també han intervingut Juanjo Ódena i Joan Salvat, a petició del mateix Cuerba.

Tant el primer, exdiscjòquei, com el segon, capità del Reus Deportiu d'hoquei, han elogiat la figura de Cuerba, els seus valors, «poc comuns en una persona jove», segons Ódena, i el seu arrelament i la seva implicació per la ciutat, segons ha destacat Salvat.

Pel que fa al simbolisme, present a totes les presentacions de membres de la llista de Junts per Reus, s'ha limitat, aquesta vegada, al menjablanc que s'ha servit al final de l'acte. La prominència del color blanc en la roba de les tres dones presentades fins ara s'ha limitat a la camisa en el cas tant de Carles Pellicer com, també avui, de Pep Cuerba.

Juanjo Ódena Joan Salvat Pep Cuerba
Juanjo Ódena i Joan Salvat han participat en la presentació de Pep Cuerba | Jordi Olària Gras

 

Pep Cuerba, oci nocturn i política municipal

Aquest número cinc de Pep Cuerba a la llista de Junts per Reus no és el seu primer pas en la política municipal. Actualment és regidor del PDECat a Castellvell del Camp, i ja formava part de la llista electoral de CiU al poble del Baix Camp l'any 2011. Actualment s'encarrega de la regidora de Joventut, Esports i Festes, i fa vuit anys hi ocupava el desè lloc, que no va obtenir representació. A Reus, ciutat on va néixer i on viu,  se'l coneix, principalment, per la seva implicació en diversos projectes vinculats a l'oci nocturn.

Va ser director de SoldeNit, lloc que li va donar popularitat entre el públic habitual de l'oci nocturn reusenc. Després d'un any sabàtic en aquest àmbit, explicava, per centrar-se en qüestions acadèmiques, va tornar a l'escena local. Juntament amb qui havia sigut director i propietari de Drums, local que va abaixar la persiana l'estiu de l'any passat, Josep Vila, van tornar a donar vida a l'espai del carrer d'Eduard Toda. Vila i Cuerba van obrir Sabana el passat mes d'octubre, que volia oferir una nova aposta en el sector de l'oci nocturn en un moment convuls, amb més negocis tancant que obrint.