Una màquina d'obra asfalta un carrer de Reus

El pla d'asfaltatge de Reus 2020-2021 s'executarà les pròximes setmanes

Afectarà punts de la ciutat com la plaça de la Llibertat, el passeig Sunyer, l'avinguda de la Salle o el raval de Robuster

L'Ajuntament de Reus posarà en marxa, aquest dijous, el pla d'asfaltatge 2020-2021. Compta amb un pressupost de 300.000 euros per actuar a set punts de la ciutat durant el que queda de mes de març. El regidor de Desenvolupament Urbà i Via Pública, Hipòlit Montseny, ha afirmat que ja es treballa en la redacció de les actuacions del període 2022-2023.

Ha exposat que «primer hem de tenir el projecte i després hem de buscar els diners per poder fer l'obra». Així ha explicat que el pla d'actuacions 2020-2021 comenci a executar-se el 17 de març del 2022. En canvi, el segon paquet d'actuacions, 2022-2023, sí que s'ha de dur a terme dins del termini previst «l'hem d'acabar abans del 2023 perquè és quan s'acaba el mandat».

Les obres formen part d'un paquet d'un milió d'euros destinat a via pública en general. Aquesta partida servirà per fer intervencions a zones verdes i voreres, entre altres actuacions. Del milió d'euros de pressupost, 300.000 es destinaran al pla d'asfaltatge.

Per a la segona meitat del mandat, 2022-2023, el pressupost global és d'1,2 milions d'euros, dels quals 400.000 es destinaran al pla d'asfaltatge. Montseny ha subratllat que «per primera vegada podrem fer les obres en horari diürn, de vuit del matí a vuit de la tarda». Fins ara es duien a terme en horari nocturn o de cap de setmana per intentar afectar menys la mobilitat habitual entre setmana.

Les primeres obres es faran al carril nord de la plaça de la Llibertat, en concret a la meitat del carril més pròxima a la plaça del Pintor Fortuny. Es preveu que durin dos dies, sempre que la climatologia permeti treballar-hi de manera ordinària, segons ha puntualitzat el regidor. El 22 de març s'asfaltarà el darrer tram del carrer de l'Amargura, la plaça del Pintor Fortuny i un tram de l'avinguda de Prat de la Riba.

Els dies 23 i 24 de març serà el torn del passeig Sunyer, amb els carrils de baixada entre la plaça de Joan Rebull i l'avinguda de Prat de la Riba. El mateix 24 de març s'ha previst actuar a gairebé tot el carrer de Sant Celestí, entre el carrer Ample i el de Pròsper de Bofarull. Els dies 28 i 29 de març s'asfaltarà el carrer de Misericòrdia, entre la plaça d'Hèrcules i el raval de Martí Folguera.

El mateix 29 de març s'ha previst una actuació a la rotonda que connecta l'avinguda de Pere el Cerimoniós i l'avinguda de la Salle. Les últimes obres projectades s'han previst per al 30 i 31 de març al raval de Robuster. El primer dia s'actuarà al tram entre el raval de Martí Folguera i el carrer de Batan, i el segon dia fins al raval de Sant Pere.