Una màquina d'obra asfalta un carrer de Reus

Cinc carrers de Reus, afectats per obres d'asfaltatge la setmana vinent

Els treballs estan previstos entre el 25 d'abril i el 3 de maig

Una nova tanda d'obres d'asfaltatge als carrers de Reus es posarà en marxa la setmana vinent. Dilluns, 25 d'abril, l'Ajuntament de Reus engega una nova fase del pla director d'asfaltatge. Amb un pressupost de 334.000 eurosafectarà cinc vials fins al 3 de maig. Les obres s'han dividit en dos lots que s'han adjudicat a les empreses Asfaltats i Equips de Vialitat SL i Tecnologia de Firmes SA.

Es tracta d'obres d'asfaltatge pendents de la primera part del pla director, previstes per als anys 2020 i 2021. En paral·lel s'estan preparant les licitacions de les obres previstes per aquest 2022 i per al 2023.  El pressupost d'aquesta segona part serà d'uns 400.000 euros.

Pel que fa a les obres que comencen la setmana vinent el primer carrer afectat serà la ronda Morell i Vilallonga, a la zona dels Xalets Quintana. Les obres es faran dilluns vinent, 25 d'abril, de vuit del matí a vuit del vespre. Entre el dimarts 26 i divendres 29, també de vuit a vuit, s'actuarà al passeig Prim.

Serà als carrils de baixada, entre el camí de Riudoms i la plaça de la Pastoreta. La circulació es tallarà mentre s'hi treballi i s'anirà obrint a mesura que avancin les obres. També s'ha d'actuar als carrils de pujada, però en aquest cas serà després que Aigües de Reus hi renovi la xarxa de sanejament.

Finalment, a la plaça d'Europa s'hi actuarà en dues tandes, la primera de les quals, dijous 28 d'abril de vuit del matí a vuit del vespre. Les obres es faran a les avingudes del Cardenal Vidal i Barraquer i de Sant Bernat Calbó. Segons convingui per fer l'asfaltatge, es tallarà un carril de circulació o tots dos.

L'afectació a la zona s'allargarà uns dies, i és que entre el diumenge 1 de maig i el dimarts dia 3 s'hi farà una segona actuació. Serà entre nou del vespre i sis del matí a la rotonda que connecta la plaça d'Europa amb l'avinguda de Sant Bernat Calbó. La circulació en aquesta segona fase també s'adaptarà a les obres, obrint-se progressivament per trams a mesura que s'hi hagi actuat.