Hipòlit Montseny i Carles Pellicer al faristol de la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus

Reus destinarà 1,3 milions d'euros al manteniment de la via pública

El govern ha presentat un conjunt de plans d'actuació que s'estan acabant de redactar

Carrers i places de Reus rebran actuacions de manteniment per valor d'1,3 milions d'euros. El govern local ha anunciat, aquest dilluns, que s'estan acabant de redactar els plans directors que han d'establir quines actuacions en concret es durant a terme. Se n'han avançat algunes, com el manteniment d'alguns parcs, de l'asfaltatge d'alguns carrers o de l'enllumenat públic.

Aquest paquet d'actuacions urbanístiques s'han dividit en sis plans de via pública segons els seus objectius. El de l'asfaltatge compta amb 390.000 euros de pressupost, la mateixa quantitat de diners que el de les voreres i els passos de vianants. Els segueix el pla d'enllumenat públic, amb 200.000 euros de pressupost, el de jardineria, amb 175.000, i els de mobiliari urbà i jocs infantils per una banda, i el de fonts ornamentals i de boca per l'altra, amb 95.000 euros de pressupost cadascun.

L'Ajuntament encara no té concretades quines actuacions concretes contemplaran aquests plans perquè els plans directors i els projectes executius encara s'estan redactant. Tot i això, aquest dilluns, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor de Via Pública, Hipòlit Montseny, han donat algun detall del que es preveu que s'acabi finançant amb aquests plans d'actuació.

Sis línies d'actuació diferents per al manteniment de la via pública

Els 390.000 euros del pressupost del pla d'asfaltatge inclouran el carrer de Misericòrdia, la plaça de la Llibertat, el passeig de Sunyer i l'avinguda de Castellvell entre altres. El pla de voreres i passos de vianants, amb 390.000 euros de partida pressupostària, permetrà actuar, entre altres ubicacions, al passeig de Prim, a la plaça d'Europa, a l'avinguda Prat de la Riba i als carrers de Domènech Soberano, de Benidorm i de Joan Oliver.

El pla d'enllumenat públic, amb 200.000 euros de pressupost, servirà per renovar 200 fanals al conjunt de la ciutat, i el de jardineria, amb 175.000 euros, planejarà actuacions diverses al parc de Federico García Lorca i la remodelació del roserar de Mas Iglesias.

Els 95.000 euros del pla de mobiliari urbà i elements de jocs infantils han d'establir actuacions als parcs de Luis Buñuel i de Tirant lo Blanc entre altres espais similars. Els també 95.000 euros del pla de fonts ornamentals i de boca plantejaran, per últim, diverses actuacions de diferent volum, entre les quals la reforma de la il·luminació de la font de la plaça del Canal.