Imatge del peu d'un fanal malmès pel rovell que ha caigut

Reus activa el pla de reparació de l'enllumenat públic

Compta amb un pressupost de 200.000 euros | Preveu actuacions a prop de 170 fanals

L'Ajuntament de Reus activa el pla de l'enllumenat públic i treu a concurs públic un contracte per reparar-lo. Compta amb un pressupost de 200.000 euros i un període d'execució de sis mesos. L'objectiu és renovar els punts de llum públics malmesos segons informa el govern municipal.

Es tracta d'un contracte per a la reparació de l'enllumenat públic de tota la ciutat. S'emmarca en els plans directors de manteniment de la via pública. Sumant totes les inversions previstes es calcula que el pressupost serà d'1,3 milions d'euros.

Inclouen un pla d'asfaltatge —390.000 euros—, un de voreres i passos de vianants —390.000 euros—, un de mobiliari urbà i jocs infantils —95.000 euros—, un de jardineria —175.000 euros— i un de fonts ornamentals i de boca —95.000 euros—. En aquesta línia, la regidoria de Desenvolupament Urbà i Via Pública ha tret a licitació pública el contracte de reparació i renovació de l'enllumenat públic.

En concret s'ha d'actuar per reparar els diversos suports dels punts d'enllumenat en mal estat. Es tracta de fanals, amb peu o instal·lats en façanes, que es troben en mal estat «degut als accidents, rovell i altres incidències». El contracte es basa en un projecte executiu que s'ha elaborat per prioritzar i ordenar les actuacions.

Han de servir per substituir els fanals en mal estat i també per recuperar la il·luminació pública de punts on ara no n'hi ha. En total s'han de renovar 168 punts d'il·luminació repartits entre 28 llumeneres noves i 140 que es reinstal·laran. Una feina que està previst que duri sis mesos des del moment en el qual es formalitzi el contracte.

Més d'un milió d'euros per a l'enllumenat públic

El mes de juny passat l'Ajuntament de Reus també va treure a concurs públic el contracte per al manteniment i la conservació de l'enllumenat públic de Reus. La partida de licitació va ser de 959.743,94 euros anuals per a un contracte de dos anys prorrogables a dos més. Segons exposava aleshores el consistori, el contracte ha de servir per «garantir el correcte estat i nivell de funcionament de les instal·lacions».

Això inclou «garantir els nivells reglamentaris de seguretat elèctrica, la prevenció de possibles avaries i la realització de reparacions, reposicions, reemplaçaments, subministraments, millores, etc.». Tot plegat en el paral·lel als cinc plans de manteniment de la via pública que es van presentar el passat mes de maig.

En el cas del d'asfaltatge ha de permetre actuar al carrer de Misericòrdia, a la plaça de la Llibertat, al passeig Sunyer i a l'avinguda de Castellvell entre altres punts. Pel que fa al de voreres i passos de vianants, contempla millorar l'estat d'espais com el passeig de Prim, la plaça d'Europa, l'avinguda del Prat de la Riba o els carrers de Domènech Soberano, de Benidorm i de Joan Oliver.

El de jardineria ha de servir per fer diverses actuacions al parc de Federico García Lorca i per remodelar el roserar de Mas Iglesias. En el cas del de mobiliari urbà i elements de jocs infantils es van anunciar actuacions als parcs de Luis Buñuel i de Tirant lo Blanc entre altres. Per últim, el pla de fonts ornamentals i de boca inclou actuacions, entre altres punts, a la plaça del Canal.