Sanatori de Villablanca

La plantilla del centre Villablanca de Reus ratifica la vaga i estudia mobilitzacions

L'assemblea de treballadors dona suport a l'opció de la CGT i UGT | CCOO es va desvincular de la vaga fent públic el conflicte sindical

La setmana passada es va fer públic el conflicte sindical al comitè d'empresa del centre Villablanca de Reus. El comitè d'empresa havia convocat una vaga indefinida que va començar el dinou d'agost, però CCOO se'n va desvincular. El sindicat acusava la majoria del comitè, formada per la CGT i UGT, d'amagar informació a la plantilla i de no fer seguiment de la vaga que havien convocat.

Els dos sindicats, per la seva banda, van respondre acusant CCOO de deslleialtat amb el comitè d'empresa i amb la plantilla. Per tot plegat es va convocar una assemblea de treballadors divendres. Segons informa la CGT, la plantilla va optar per ratificar la vaga indefinida.

En un nou comunicat de premsa afirmen que, a més, també es plantegen altres mobilitzacions. Segons el document, a l'assemblea hi van participar unes 150 persones que, majoritàriament, van ratificar la continuïtat de la vaga. També apunten que es va plantejar «iniciar accions de protesta i reivindicació davant de la falta de transparència i la nul·la voluntat negociadora per part de l'empresa».

La vaga de Villablanca evidencia un conflicte sindical

El comunicat de la setmana passada de CCOO acusava els altres dos sindicats de no fer seguiment de la vaga que el comitè d'empresa on tenen majoria havia convocat. En declaracions a TarragonaDigital, des de la CGT s'explicava que la manca de personal impedeix que se'n pugui fer seguiment. Es tracta d'una de les reivindicacions que els ha portat a convocar la vaga.

La proposta de serveis mínims de l'empresa es basava en les directrius del departament de Treball. Un plantejament que els sindicats van considerar insuficient. Tot i això, denuncien que precisament la falta de personal fa que la plantilla habitual ja sigui la que correspon als serveis mínims.

La resposta de la CGT i UGT al comunicat de CCOO els va servir, també, per carregar contra aquest darrer sindicat. Van recordar diverses reivindicacions, actuals i passades, en les quals asseguren que s'havia posicionat al costat de l'empresa. Al comunicat d'aquest dilluns, de fet, també etziben que el posicionament de la plantilla mostra «el seu rebuig a la postura de CCOO».