Montserrat Vilella, Carles Pellicer i Mariluz Caballero dempeus a la sala des d'on segueixen el ple telemàtic

L'Ajuntament de Reus rebutja els assassinats de Samuel i Isaac

També s'han aprovat les mencions honorífiques a l'Àliga de Reus, al Gremi de Fusters i Ebenistes i a l'Institut Pere Mata

L'Ajuntament de Reus tanca, aquest divendres, el curs polític ordinari. La sessió plenària d'avui ha estat l'última ordinària del curs. Quedarà, encara, el ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat previst per la setmana vinent.

Novament, la sessió plenària ha començat amb la discussió sobre la manera com se celebra. Des que va esclatar la pandèmia que l'Ajuntament de Reus manté els plens de manera telemàtica. Una opció que la CUP i el regidor no adscrit Raúl Meléndez consideren que s'hauria de replantejar.

El regidor cupaire Edgar Fernández ha recordat que el Consell Comarcal del Baix Camp s'ha adaptat per celebrar el darrer ple presencialment. Ha subratllat, també, que l'Ajuntament mateix impulsa espais com el Fòrum Ciutadà, on s'han trobat 200 persones. És per això que considera que no s'entén que el ple sigui l'únic òrgan o eina de tot l'entramat municipal que no ha recuperat la presencialitat «quan els treballadors han d'anar al seu lloc de feina».

Abans d'entrar en matèria, Carles Pellicer, alcalde de Reus, ha llegit un manifest unànime signat per tots els grups municipals. En la mateixa línia s'ha guardat un minut de silenci en record de Samuel i Isaac, víctimes d'assassinat. S'ha fet incís en el component d'odi de tots dos casos, amb homofòbia en un cas i pel Trastorn de l'Espectre Autista que patia la segona víctima.

També s'ha fet efectiu el relleu de Tània Agudo en substitució a Sandra Guaita. Si el ple passat va ser el de la seva incorporació, avui s'han formalitzat els canvis en òrgans i ens municipals. Entre els primers punts de l'ordre del dia hi figuraven noves concessions de mencions honorífiques.

S'ha aprovat ratificar tres propostes diferents que ja havien passat per la comissió corresponent. La Menció Honorífica Municipal es lliurarà a l'Àliga de Reus i al Gremi de Fusters i Ebenistes del Baix Camp. En el primer cas, fa 25 anys que els seus portadors van recuperar aquest element del Seguici Festiu reusenc.

Pel que fa al Gremi de Fusters i Ebenistes, se'ls vol reconèixer els 100 anys de feina feta al sector. Els reconeixements es lliuraran durant les Festes de Misericòrdia. També s'hi lliurarà la Medalla de la Ciutat a l'Institut Pere Mata.

En aquest cas es vol fer èmfasi en la seva trajectòria, des de finals del segle XIX. També al pes i la referència que ha mantingut des de llavors en l'àmbit de la salut mental i els 125 anys d'història..