L'acomiadament de tres professors de la Salle de Reus està aixecant molta polseguera. Després que el centre concertat entregués la carta d'acomiadament als docents per «causes econòmiques», des de la defensa assenyalen a què «la mesura no és justa, ni real ni correcta». Així doncs, l'advocat dels afectats, Joaquín Parareda, ha explicat al TarragonaDigital.com que «formularan totes les accions legals contra la institució».
D'altra banda, el director de la Salle de Reus, Josep Maria Prats, en declaracions a aquest mitjà, explica que «al centre fa anys que hi ha més professors dels que es pot permetre, i no es pot aguantar la situació».
Els motius dels acomiadaments a la Salle de Reus
«La política d'Ensenyament ens marca a nosaltres quants professors hem de tenir», explica Josep Maria Prats, ja que «va relacionat amb el nombre d'aules que tenim al centre». En aquest sentit, el centre educatiu té previst tenir 70 professors per aquest curs vinent, dels quals «la Generalitat en paga 55, més 10 que en necessitem del batxillerat que és privat i encara en suportem 5 més», argumenta el director.
Fins a l'acomiadament d'aquests tres docents, la plantilla la formaven 73 professors. Aquest fet que suposava «un esforç econòmic, que s'ha aguantat el que s'ha pogut aguantar» per diversos motius. «La política del centre és aguantar els llocs de treball que puguem, fins quan puguem», explica Prats, el qual té l'objectiu de «créixer dia a dia», ja que en els darrers anys el centre educatiu ha vist com augmentaven els seus alumnes, però «com que no s'incrementa el nombre d'aules, no podem tenir més professors». En aquest sentit, tot haver-hi més alumnes, només es pagaven des d'Ensenyament 55 dels professors i «era problema de l'escola tenir-ne més».
D'altra banda, Joaquín Parareda, del despatx Parareda Abogados, explica que «estan en desacord amb les mesures que ha pres el centre» i, a més, que «en un centre concertat no s'hauria de parlar de raons econòmiques i, molt menys, en una organització com és la Salle». Així doncs, l'advocat dels afectats creu que «raons productives o organitzatives, podrien ser més adequades o més legals» que les econòmiques. En aquest sentit, Parareda assegura que «formularan totes les accions legals contra la institució».
Els acomiadats s'havien queixat contra el director
L'advocat ha explicat a aquest mitjà que «s'està disfressant un acomiadament objectiu, quan realment volen silenciar la veu a aquests professors que s'han queixat contra la direcció del centre» per un comportament «poc correcte». A més, des de la defensa es pensa que l'acomiadament és degut al fet que els professors «no han estat d'acord amb la conducta del director, del senyor Prats».
Així doncs, Joaquín Parareda pensa que «en lloc de buscar solucions o alternatives, com una reducció de contracte o d'altres, han optat per dir que existeixen pèrdues». Tanmateix, l'advocat dels professors acomiadats també es refereix al creixement dels alumnes, com un dels exemples pels quals no poden haver-hi aquestes pèrdues econòmiques.
Pel que fa al director de la Salle de Reus, Josep Maria Prats no s'explica aquesta polèmica, quan «en altres centres concertats de la ciutat o de la demarcació també a passat, i no ha passat el mateix que aquí» i apunta al fet que hi pot haver algun «interès» per part d'algú. A més, explica que «si s'hagués acomiadat a alguna altra persona, això no hagués passat», ja que «no hauria tingut tant impacte mediàtic». Tanmateix, el director del centre assegura que «està dolgut per la situació», ja que sembla que això sigui una «frivolitat».