El projecte del polilleuger del Cèlia Artiga de Reus, en marxa

Entra en fase d'exposició pública | Les obres començarien al segon trimestre del 2019 ser una realitat al 2020

El projecte del polilleuger del Cèlia Artiga comença els tràmits burocràtics que l'han d'acabar convertint en realitat. Les obres podrien començar entre març i juny del 2019 per acabar-se durant el mateix període del 2020. Compten amb un pressupost provisional d'1,3 milions d'euros i la previsió que les obres durin un any. Es tracta del segon polilleuger que s'ha de construir a Reus després del que hi ha projectat al Joan Rebull.

El Col·legi Cèlia Artiga de Reus podria comptar, a finals de primavera del 2020, amb un polilleuger. És el projecte i el calendari que hi ha ara mateix sobre la taula després que el govern municipal de Reus i el PSC arribessin a un acord per destinar-hi el romanent dels pressupostos del 2017; és a dir, la partida econòmica que resta una vegada tancats els comptes.

Interior del polilleuger del Cèlia Artiga segons imatges del projecte
Interior del polilleuger del Cèlia Artiga segons imatges del projecte | TarragonaDigital.com

 

Amb aquest paquet total inclou, també, un equipament com aquest al Col·legi Joan Rebull i la redacció del projecte del pavelló del Molinet, que s'ha d'ubicar vinculat a l'Institut Roseta Mauri, al Mas Iglesias. D'aquest darrer equipament, el projecte en si està previst que es comenci a executar entre el 2019 i el 2020. Pel que fa al del Cèlia Artiga, si el projecte no es veu modificat, comptarà amb una superfície de 2.245 metres quadrats.

Imatge virtual de l'exterior del polilleuger del Cèlia Artiga
Imatge virtual de l'exterior del polilleuger del Cèlia Artiga | Ajuntament de Reus

 

El polilleuger del Cèlia Artiga també repercutirà a Sol i Vista i Pelai

El pressupost per aquest equipament, segons planteja el projecte actual, és d'1.321.351,36 euros comptant-hi l'IVA. El polilleuger en si, vestidors inclosos, suposen 808.000 euros del total, mentre que la resta es destina a altres tasques necessàries per executar-lo, o a lIVA mateix. Tot plegat està subjecte a al·legacions fins al pròxim 13 de desembre.

Imatge virtual del polilleuger del Cèlia Artiga
Imatge virtual del polilleuger del Cèlia Artiga | Ajuntament de Reus

 

El passat mes de maig es va presentar tant a la comunitat educativa del centre com a les associacions de veïns del barri Sol i Vista i la Urbanització Pelai. Totes dues zones s'han d'acabar beneficiant, també, d'aquest equipament municipal. Els arribarà, de fet, juntament amb les actuacions del Pla de Barris que s'estan duent a terme a Sol i Vista després que una pròrroga de la Generalitat permetés allargar-ne els terminis i executar, per tant, la segona fase del projecte.

Imatge virtual de l'interior del polilleuger del Cèlia Artiga
Imatge virtual de l'interior del polilleuger del Cèlia Artiga | Ajuntament de Reus

Què és un polilleuger?

Un polilleuger com els que es plantegen al Joan Rebull i al Cèlia Artiga, o els que ja hi ha al costat de l'Escola Alberich i Casas i al Barri Gaudí, és un equipament esportiu bàsic. Es tracta d'una sola pista tancada amb una grada mínima i tres vestidors. Compta amb l'equipament bàsic per a la pràctica esportiva tant vinculada a la dinàmica escolar com a altres activitats que s'hi puguin organitzar fora d'aquest horari.

A diferència d'un pavelló convencional, l'espai necessari —i per tant també la inversió— és menor. En el cas dels dos que ja hi ha a Reus, serveixen, fora d'horari escolar, perquè hi entrenin i hi juguin equips de bàsquet, futbol sala o voleibol, per exemple, siguin federats o participin en lligues amateurs.