Foto de família d'entitats i institucions implicades en el 'Posa't la gorra!' de Reus 2022

El Posa't la gorra! s'estrena a Reus aquest dissabte amb cinc actuacions i nou tallers

És la primera vegada que la jornada se celebra a un municipi de la regió de Tarragona, a més de fer-se a Port Aventura

Posa't la gorra! arriba, per primera vegada, a Reus. La jornada més emblemàtica de l'AFANOC tindrà presència a la regió de Tarragona, en concret a la Palma de Reus. Serà aquest dissabte, 28 de maig.

L'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya hi portarà una tarda d'activitats amb un rerefons solidari. A més de recollir fons per als serveis i les instal·lacions de l'entitat, també es vol conscienciar la població. Enguany servirà, a més, per celebrar el vintè aniversari del Posat la gorra!.

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Reus i la Federació d'Associacions de Veïns de Reus s'han previst cinc actuacions i nou tallers infantils. Les activitats començaran a les cinc de la tarda i s'allargaran fins a dos quarts de nou del vespre. L'entrada és gratuïta, i el vessant solidari arriba, com és habitual per mitjà de la gorra.

És l'element que permet recaptar fons a l'entitat. Es pot aconseguir per cinc euros als establiments adherits a la Unió de Botiguers i al Tomb de Reus, a més de les entitats de la FAVR. També es podrà comprar a la Palma mateix.

El coordinador de l'AFANOC a Tarragona, Jordi Rodríguez, ha explicat aquest dijous que el d'enguany «és el primer Posa't la gorra! que fem a les comarques de Tarragona». Ha recordat que també se celebra el de Port Aventura, que enguany serà l'11 de juny. Pel que fa al de Reus, assegura que «no voldríem que fos un bolet aparegut el 2022», sinó una jornada amb continuïtat.

Ha agraït les facilitats que s'han posat a l'entitat per organitzar-lo i la bona rebuda per part de les associacions i institucions que hi col·laboren. Segons ha detallat, l'escenari del Posa't la gorra! s'ha escollit a consciència. «Ho fem també perquè, a l'hora de triar quina població havia de ser, ens hem adonat que més del 40% de les famílies són de Reus».

Durant la tarda hi haurà les actuacions dels Gegants de la Colla els Fènix i l'Escola de Dansa del Centre de Lectura. També de la Senyora Piruleta amb els contacontes, un concert de l'Agrupació Musical la Verònica i l'actuació de la banda de cornetes i tambors de Sant Pere Apòstol.

Pel que fa als tallers, els organitzen l'AFANOC i H2O destinats als més petits. N'hi haurà de construcció de cotxes i de guardioles amb materials reciclats, el taller Fes el teu Xucli i un de sorra i sal decorativa. La jornada també comptarà amb pintura de cares, escacs gegants, jocs tradicionals i contacontes. Hi haurà punt de venda de marxandatge de l'AFANOC i tot plegat comptarà amb una desena de persones a través del Punt de Voluntariat de Reus.

La Casa dels Xuclis, emblema de l'AFANOC

De l'oferta de serveis que proporciona l'entitat, el més emblemàtic és la Casa dels Xuclis. Es tracta d'unes instal·lacions per acollir les famílies de fora de Barcelona que s'hi han de desplaçar perquè els seus fills rebin tractament. Compta amb 25 apartaments i ja ha donat servei a més d'un centenar de famílies des del 2011.

L'AFANOC acumula 30 anys de trajectòria per millorar la qualitat de vida dels infants i els adolescents amb càncer i les seves famílies. Proporcionen acompanyament durant la malaltia amb suport emocional, social i educatiu. Tots els serveis són gratuïts.

L'entitat té seu a Tarragona des de l'any 2004, des d'on es fa l'acompanyament a les famílies i s'organitzen trobades d'oci i lleure. La meitat de les famílies de la zona són de Reus, i és per això que el Posa't la gorra! s'ha volgut organitzar a la capital del Baix Camp.