Premis Ganxet Pintxo Primavera

La Ganxet Pintxo lliura els premis de primavera i en fa un balanç positiu

La ruta de tapes va decidir apujar la qualitat i el preu de l'oferta gastronòmica.

La Ganxet Pintxo Modernista de primavera es va celebrar ara farà un mes. El punt final, però, s'ha posat avui amb el lliurament de premis d'aquesta edició. Com és habitual les darreres edicions, es guardonen quatre categories, una per vot popular, una amb el vot del jurat, una a criteri d'Estrella Damm i una a parer del Centre de Normalització Lingüística.

En els dos primers casos, hi ha tres premis per a cada categoria. Els vots del públic serveixen per distingir tres establiments participants. El jurat també lliura tres guardons, segons s'ha detallat aquest divendres, al mateix nivell, sense podi. Damm premia la tapa que millor marida amb la seva cervesa i, per últim, el CNL reconeix un establiment per la seva cura i el seu impuls de la llengua catalana.

premis ganxet pintxo primavera
Presentació dels premis de la Ganxet Pintxo Modernista | Jordi Olària Gras

 

Bona trajectòria i bones perspectives

Jordi Just, president de la Cambra de Comerç, organitzadora del certamen, ha assegurat als restauradors que «sempre que puguem comptar amb vosaltres, volem seguir treballant en aquesta línia de potenciar la qualitat». Es refereix a l'aposta d'aquesta darrera edició, que des de la Cambra s'havia plantejat per incrementar la qualitat de les tapes en consonància, també, a l'increment de preu. També s'ha referit al sector gastronòmic el coordinador de l'esdeveniment, Jaume Batista, que ha apuntat que «la Ganxet Pintxo no és un esdeveniment d'entitat sinó de ciutat».

Els han acompanyat, a l'entrega de premis, la presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Dolors Sarda, fins ara regidora de Política Lingüística. Ha fet incís en el tancament d'aquesta etapa al govern municipal demanant a Jordi Just «que es mantingui i s'ampliï la col·laboració entre la Cambra i el CNL», una petició que el president ha entomat.

Precisament per homenatjar Sardà, el darrer dels quadres commemoratius se li ha lliurat a ella, que l'ha rebut emocionada. Abans, Montserrat Caelles —exregidora de Projecció de Ciutat i actual responsable de la Festa Major de Sant Pere— ha sentenciat que el sector de la restauració local «està en un nivell molt bo; la ruta d'enguany ha sigut un èxit, té un gran múscul i molt de recorregut per endavant».