La xef Eva Hausmann aconsella un dels cuiners participants sobre com elaborar i presentar la tapa

La tornada de la Ganxet Pintxo de Reus es consolida amb l'edició de primavera

La ruta de tapes comptarà amb més de 30 participants que mantenen el format habitual

Després de la tornada de la tardor passada, la Ganxet Pintxo encara ara una nova edició. A causa de la pandèmia es van suspendre les dues edicions del 2020 i la de primavera del 2021. L'octubre passat es va recuperar el certamen, que va tancar amb un bon balanç per part de l'organització i reivindicant el seu esperit fundacional.

La Cambra de Comerç de Reus ha donat, aquest dijous, el tret de sortida a l'edició de primavera del 2022 des del Mercat Central. Novament s'ha organitzat una sessió de revisió de les tapes que presenten els establiments participants. Com ja va fer el mes d'octubre passat, la xef Eva Hausmann ha aconsellat els cuiners dels bars i restaurants.

Unes recomanacions que serveixen tant pel que fa a la presentació de la tapa, a com s'emplata, com a la seva elaboració en general. Aquesta sessió, celebrada al Mercat Central de Reus, serveix també per fer les fotografies que il·lustraran la guia de la Ganxet Pintxo. L'edició de primavera 2022 de la ruta de tapes de Reus se celebrarà entre el dijous 31 de març i el diumenge 10 d'abril.

El coordinador de l'esdeveniment, Jaume Batista, ha apuntat que «sembla que tot comença a normalitzar-se i el format serà el mateix de sempre». Hi participaran 34 establiments, tots oferint una tapa i una consumició per 3,5 euros. El que no es repetirà és l'oferta del menú de tapes que, fins ara, alguns restaurants oferien.

Batista explica que «és un format que costa desenvolupar». Els 34 participants, per tant, han preparat una tapa concreta per la Ganxet Pintxo de primavera. Entre els participants, «la majoria» d'establiments repeteixen participació.

Tot i això, assenyala el coordinador, «n'hi ha algun més que l'edició passada, hi ha algun establiment nou, que ha obert». Des de l'Ajuntament de Reus, aquesta ruta de tapes es veu com una eina més de promoció de ciutat. Montserrat Caelles, la regidora de l'àmbit, ha manifestat «la satisfacció que comencem a recuperar aquesta normalitat».

Una dinàmica que hauria de contribuir, ha apuntat, a «recuperar aquest dinamisme que sempre ha caracteritzat la ciutat de Reus». Ha volgut reivindicar especialment el sector de la restauració, «amb el talent dels xefs i els professionals que fa dos anys que lluiten a contracorrent». En la mateixa línia s'ha expressat Carles Prats, regidor d'Empresa i Ocupació i responsable del Mercat Central, on s'ha fet la sessió d'avui.

Confia que el retorn a la normalitat en general ajudi tant la restauració en concret com altres sectors econòmics. Ha exposat, de fet, que «el moviment de persones interessades en les tapes promou altres àmbits, com el comerç o les visites culturals».