Daniel Recasens i la directora del COS a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus

El COS torna als escenaris de Reus aquest cap de setmana

S'han reprogramat alguns dels espectacles previstos per l'edició passada, suspesa a causa de la pandèmia

Reus recupera el Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual aquest cap de setmana. Després d'haver d'anul·lar-ne la darrera edició per la pandèmia, el COS se celebrarà entre divendres, 22 d'octubre, i diumenge, dia 24. A causa de la suspensió de l'any passat, per aquesta edició s'han intentat reprogramar les actuacions previstes.

Daniel Recasens, regidor de Cultura, ho veu com «una mostra de la voluntat expressa de mostrar que la cultura a Reus és viva durant tot l'any». S'han reprogramat Laly Ayguadé, Cienfuegosdanza i Zero en conducta. Durant la presentació de la programació també s'ha destacat la voluntat de mostrar artistes i coreògrafs locals.

És el cas de Quim Bigas, director de la companyia Hippos o Teia Moner, directora de Klé. El COS també comptarà amb espectacles premiats en festivals d'arreu de l'Estat com Crusoe, de la companyia Marqueliñe. També Trashhhh, de Zero en conducta, premiat com a millor espectacle de carrer al Festival Internacional de Haifa.

En l'àmbit de la dansa contemporània s'ha programat un espectacle d'Akira Yoshida. S'ha aprofitat que el Teatre Fortuny havia programat dansa per incloure, en aquesta edició del COS, la proposta de la companyia Aracaladanza. Serà l'únic espectacle de pagament de tota la programació amb una entrada de 12 euros.

Pel que fa a la cloenda del festival, anirà a càrrec de la Coordinadora d'Escoles de Dansa Autoritzades de Reus. En concret a càrrec de les seves companyies juvenils al Teatre Bartrina. Servirà d'inici d'un projecte que veurà la llum l'edició vinent, l'any 2022.

Consisteix en «incentivar la professionalització de les companyies de dansa». L'espectacle s'ha coproduït entre el festival i l'alumnat de les escoles de dansa. El COS també pujarà als escenaris de l'Orfeó Reusenc i de la Sala Santa Llúcia, com la plaça d'Anton Borrell del Parc de Sant Jordi.