Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Firma de l'acord entre l'Ajuntament de Reus i el Centre de Lectura per ampliar el centre

El Centre de Lectura de Reus acollirà la projecció d'un documental sobre els micropobles de Catalunya

El documental 'Fins i tot els arbres escoltaven' es presentarà a la Sala Emili Argilaga, el dijous 20 de febrer a les 19.30 hores

Entrada de l'edifici del Centre de Lectura de Reus
La projecció del documental serà a la Sala Emili Argilaga, el dijous 20 de febrer a les 19.30 hores | Marta Torrens

'Fins i tot els arbres escoltaven' és un documental  de la Conca 5.1, juntament amb l'Associació de Micropobles de Catalunya, enregistrat l'any 2019 en el marc del 10è aniversari de la mateixa associació. El documental tracta sobre les experiències d’èxit i de progrés consolidades en els micropobles de Catalunya. A través del relat de vint-i-sis persones que viuen i treballen a les zones rurals, fent una radiografia sobre el moment actual dels  micropobles a Catalunya. Alguns dels micropobles protagonistes del documental són Senan, Pira o Vilanova de Prades de la Conca de Barberà, entre altres.

La projecció es farà al Centre de Lectura de Reus a la Sala Emili Argilaga, el dijous 20 de febrer a les 19.30 hores, i està organitzada per Consell Directiu. L'entrada és lliure i gratuïta. La presentació anirà a càrrec del seu director, Leandre Romeu.

El paper dels micropobles en el context actual

'Fins i tot els arbres escoltaven' es divideix en dos blocs diferenciats. En una primera part, els testimonis comparteixen els projectes d’èxit que han desenvolupat al seu territori. Es tracta d’iniciatives vinculades a àrees tan diverses com la sostenibilitat i el medi ambient, la cultura, la participació ciutadana, l’habitatge o el desenvolupament econòmic local. Més enllà d’aquests projectes, però, cal afrontar els reptes, les oportunitats, els avantatges i els inconvenients que suposa la vida als territoris rurals. Això és el que fan els mateixos protagonistes, que posen a debat aquestes qüestions en un retrat coral que ens ajuda a pensar i repensar quin és i quin ha de ser el paper dels micropobles en el context actual.