Representants polítics i particulars presenten el GastroArt de Reus

Reus programa espectacles de carrer al centre per impulsar la restauració local

Hi haurà música, circ, màgia i monòlegs cada dimecres al vespre pels carrers del nucli antic.

Restauradors de Reus i l'Ajuntament buscaran impulsar el sector els dimecres. Amb el nom de GastroArt s'ha posat en marxa un programa que vol «promocionar el consum en els establiments de restauració i hostaleria de la ciutat entre setmana, concretament els dimecres». Tot i que s'havia donat per acabat el Pla de Reactivació, l'agència Reus Promoció hi inclou aquesta nova iniciativa.

És aquest organisme autònom municipal qui impulsa la campanya, que compta amb la col·laboració de la regidoria de Cultura i Política Lingüística reusenca. En aquest cas és qui s'encarrega de l'assessorament pel que fa a la programació artística de la nova iniciativa. GastroArt també té el patrocini de l'asseguradora Reale.

Cada dimecres, de sis de la tarda a dos quarts de nou del vespre, es programaran actuacions de carrer al centre de la ciutat. Fins al vuit de desembre s'han previst onze actuacions de petit format, fixes, itinerants i de proximitat. A més de música hi haurà, també, màgia o monòlegs que permetran que els artistes interactuïn amb els clients de les terrasses.

Aquest dimecres s'ha presentat una primera fase d'aquest programa promocional GastroArt. És la que s'allargarà fins al vuit de desembre i que també tindrà en compte els productes gastronòmics de proximitat. Segons el govern local, GastroArt «neix amb voluntat de continuïtat el 2022» i de fer-ho amb una programació fixa i estable.

També persegueix l'objectiu «que els dimecres es converteixin en un dia per gaudir de l'art, la cultura i la gastronomia». No es descarta que la campanya es faci gran amb el temps si el sector de la restauració hi incorpora altres iniciatives. De fet es preveu que, de cara a l'any vinent, aquesta sigui la dinàmica que caracteritzi el GastroArt.

La línia de posar l'accent en els productes de proximitat es durà a terme a través d'un grup d'establiments associats al Tomb de Reus. Avui mateix posen en marxa els «Dimecres divins» per posar en relleu «diferents denominacions d'origen de vins de proximitat». De fet servirà perquè els ofereixin als seus clients juntament amb una fitxa tècnica explicativa sobre la Denominació d'Origen en concret.

Onze actuacions durant cinc setmanes

La programació del GastroArt comença avui mateix, 10 de novembre. Bicicadabra, un espectacle de Fèlix Brunet farà un recorregut itinerant pel centre de la ciutat entre les sis i dos quarts de vuit de la tarda. Es tracta d'un espectacle de màgia acompanyat de música dixieland.

També avui arrencarà Cabàlia, igualment amb un recorregut itinerant pel centre entre dos quarts de set i les vuit. En aquest cas es tracta d'un espectacle amb fins a dotze cavalls blancs inflables amb il·luminació interior. Per últim, la primera jornada de GastroArt la tancarà la música dels The Little, entre set del vespre i dos quarts de nou a la plaça del Prim.

La setmana vinent, dimecres disset de novembre, entre sis i dos quarts de vuit començarà la jornada Morotpunk. Portaran una desfilada festiva amb dos tricicles motoritzats, personatges d'estètica steem punk, il·luminació i música en directe. Faran un recorregut itinerant pel centre de la ciutat, com el farà també el Monòleg Express entre dos quarts de set i les vuit del vespre.

La jornada la tancarà l'actuació musical de Fenya Rai! a la plaça d'Evarist Fàbregas de set a dos quarts de nou. El 24 de novembre comptarà amb els recorreguts itinerants d'A la Fresca i Gagman. L'1 de desembre amb Le même i un espectacle de màgia de proximitat i per últim, el vuit de desembre tancarà la primera etapa del GastroArt La Tomasa.