Ariel Santamaria.

Ariel Santamaria presenta nou disc, més 'juantxi' que mai: 42 'Cançons RTV'

Es tracta del quart disc d'estudi del cantautor reusenc

El 'món de Reus' compta amb una nova peça de col·leccionista. El cantautor més 'juantxi' —adjectiu reusenc per definir alguna cosa friqui o passada de voltes— ha presentat el seu nou disc 'CançonsRTV' que es podrà adquirir en diversos establiments comercials de la ciutat i que, seguint amb el seu segell personal, parla sobre personatges i elements icònics de la capital del Baix Camp: «És un discjuantxi pensat per a tots els públics», ha definit ArielSantamaria.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Per a tots els públics, però amb gust molt i molt reusenc. El títol del disc ho deixa ben clar: 'RTV' és l'acrònim que s'utilitza per definir una cosa de Reus de Tota la Vida. La temàtica del llarg llistat de cançons —42 dividides en dos cd's— ho deixa ben clar: versos per al Plim, el carrer Monterols, el desaparegut Cinema Palace, la Sang del Prim o d'altres per a reusencs i reusenques «'de pro' i que fan ciutat» —com han estat definits— com el comunicador Josep Baiges, l'escriptora Marta Magrinyà o fins i tot l'alcalde CarlesPellicer.

Un disc 'made in Reus'

Un disc d'humor i crítica, seguint l'estil d'ArielSantamaria. Durant la roda de premsa de presentació d'aquest quart treball d'estudi, el cantautor ha explicat que va decidir que havia de ser un disc 'made in Reus' i per això ha estat enregistrat als Bucs d'Assaig de la Palma de Reus, les imatges promocionals han estat realitzades per Zaragoza Fotògrafs, mític estudi reusenc; i el disseny de la portada és obra de Jordi Romero, dissenyador també de la capital del Baix Camp.

Jordi Salvadó, un dels músics que ha participat en l'elaboració del treball, ha explicat que «l'Ariel és un mestre dissenyant cançons que s'enganxen, no te les pots treure del cap. El disc ha quedat rodó». No seria aquesta la primera vegada que una de les cançons de l'univers Ariel s'erigeixen en himne de la ciutat, 'Tots som de Reus' és un dels exemples més coneguts.

Tot i que el disc sortirà ja a la venda, està previst que el TeatreBravium aculli la presentació del nou treball amb dos concerts dividits en dos dies, l'1 i el 2 de maig. Amb aquest format es vol fer un repàs íntegre als dos cd's, un d'ells gravat en format acústic i l'altra en elèctric. Un esdeveniment que tot 'RTV' s'haurà d'apuntar a l'agenda, si la pandèmia ho permet.