Els representants dels agents implicats en el nou projecte futbolístic, drets davant de l'Ajuntament de Reus

Impulsen «un nou projecte de futbol» que vol recollir el llegat del CF Reus

L'Ajuntament de Reus, la Fundació Futbol Base, el Reddis i la Plataforma Sempre Reus 1909 són les quatre potes de la iniciativa

La ciutat de Reus vol tornar a tenir un projecte futbolístic sòlid i amb recorregut. Aquet dimarts s'ha presentat la iniciativa que implica l'Ajuntament, el CF Reddis, la Fundació Futbol Base Reus i la Plataforma Sempre Reus 1909. Un projecte que té intenció de situar un equip masculí a tercera divisió en quatre anys i crear-ne un de femení.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

«Refundació» ha estat un dels conceptes més repetits aquest matí, a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus, durant la presentació del projecte. Segons s'ha plantejat, tots els implicats mantindran autonomia pròpia, és a dir, que no es crearà, a curt termini, cap estructura, club ni entitat a la qual s'hagin d'integrar.

«Ara és hora de reconstruir, de refundació i de tirar endavant el nou projecte de futbol de la ciutat de Reus», ha sentenciat Carles Pellicer, alcalde de Reus. «La imatge del nostre futbol ha resultat molt danyada darrerament per una pèssima gestió especulativa i diametralment oposada als interessos de l'esport local», ha valorat.

Un nou projecte futbolístic de referència

Aquest nou projecte implicarà la Fundació Futbol Base Reus pel que fa a la coordinació general de la iniciativa i als equips inferiors, al Genuine i a la creació d'un primer equip de futbol femení. També el Club de Futbol Reddis, que enguany celebra el seu centenari, serà el primer equip masculí de referència amb el qual la fundació signarà, de cara a la temporada vinent, un conveni per convertir-se en el seu filial. Actualment aquesta relació encara era amb la Societat Anònima Esportiva del CF Reus, ja desaparegut.

La tercera pota, la de la massa social, anirà a càrrec de la Plataforma Sempre Reus 1909, que ja ha començat els contactes amb les penyes de l'antic club roig i negre. El darrer pilar del projecte serà l'Ajuntament de Reus. Per una banda, cedirà l'ús lliure i gratuït de l'Estadi Municipal a aquest projecte, i per l'altra, segons ha confirmat l'alcalde, hi farà les aportacions econòmiques necessàries.

Pellicer ha recordat que, precisament les instal·lacions de l'estadi municipal són «fruit de la forta inversió municipal feta els darrers 25 anys». Unes instal·lacions que, la temporada vinent, acolliran els partits del primer equip del Reddis i l'activitat principal de la Fundació en la resta de categories. A més, però, l'Ajuntament també hi aportarà una inversió econòmica que està per concretar.

«La implicació de l'Ajuntament és total», ha certificat Pellicer. El centre d'aquest nou projecte serà l'Estadi Municipal, que l'Ajuntament cedirà gratuïtament juntament amb totes les instal·lacions que s'inclouen, com les oficines. També ha deixat clar que «no apostem per cap SAD».

Econòmicament, el consistori assumirà el manteniment de les instal·lacions i, «una vegada hi hagi el projecte tancat, la part econòmica que correspongui; la part econòmica que es necessiti per tirar endavant el projecte». Una aportació que no s'ha concretat, però que l'alcalde ha assegurat que serà «amb mesura, no estem parlant de quantitats que s'havien donat fa anys». La gestió de les instal·lacions, igual que la de la publicitat, anirà a càrrec d'aquest nou projecte.

Crear un femení i portar el masculí a tercera

La primera premissa d'aquest nou projecte és tornar a tenir un equip de futbol masculí —el Reddis— a tercera divisió en quatre anys o «en el temps que faci falta», ha matisat l'alcalde reusenc. També es crearà, per aquesta pròxima temporada 2021-2022, un equip femení «referent de ciutat i amb el treball coordinat perquè pugui assolir un alt nivell de competició», ha afegit Pellicer.

Esportivament també se seguirà impulsant l'equip Genuine. Pel que fa al vessant social, es vol «cohesionar el futbol de la ciutat des d'una base àmplia». Aquesta amplitud de mires es vol tenir en general a tots els estrats del projecte. Segons Pellicer «és una proposta oberta per incorporar-hi altres projectes disposats a sumar per aquest objectiu comú», en referència a altres iniciatives que s'havien anunciat darrerament per crear un nou club de futbol que prengués el llegat del CF Reus.

Pep Cuerba, regidor d'Esports, ha assegurat que «treballarem especialment el vessant formatiu i per potenciar el futbol femení de la ciutat de Reus». Tot i que l'anunci del projecte s'ha fet avui, s'ha d'acabar de concretar. «Les pròximes setmanes tancarem amb el president de la Fundació Futbol Base Reus, Xavi Castro, una proposta i un full de ruta per a la pròxima temporada», ha aclarit.

El Genuine de la Fundació Futbol Base Reus, a punt de jugar un partit
L'equip Genuine és una de les branques de la Fundació Futbol Base Reus | Fundació Futbol Base Reus

Prendre el llegat del CF Reus

Precisament Castro ha volgut agrair la implicació de tots els participants d'aquesta iniciativa. «Tots els amants del futbol estàvem una mica orfes, a la ciutat, i estem molt engrescats», ha afirmat. Ha recordat que la Fundació va néixer «gairebé per obligació, per intentar assegurar la continuïtat del futbol base masculí, del femení i del genuine, i hem estat esperant si algú podia ressuscitar aquell Reus».

Consideren el Reddis el millor soci possible per tenir un equip de referència, i de fet ara mateix és el club reusenc en una categoria més alta, a segona catalana. Un club que aquesta temporada 2021-2022 celebra cent anys d'història i el president del qual, Xavier Roig, considera que «ha sigut molt fàcil trobar-nos».

Ha volgut deixar clar que no es busca tenir un club en categories professionals a curt termini ni com a objectiu principal, i per això ha insistit que cal que s'emprengui aquest projecte amb modèstia i humilitat perquè «Reus ens mereixem alguna cosa més del que ens han deixat».

A aquest sentiment també s'apel·la des de la Plataforma Sempre Reus 1909. Alexis Gómez, una de les cares públiques de l'entitat, planteja que «hem de ser realistes, hem de ser humils, tenim clar que això no ho podem fer sense l'ajuda de la gent, primer de les penyes i després de tots els aficionats, que estan molt dolguts i els sap molt de greu la situació que han hagut de viure perquè ha sigut lamentable i vergonyós, i esperem que gràcies a aquest projecte puguin sentir-se orgullosos».

Els colors i el nom, sobre la taula

Els agents implicats en aquest projecte mantindran la seva autonomia, segons s'ha repetit diverses vegades al llarg de la presentació. En el cas del Reddis això vol dir que seguirà en mans dels seus socis. Preguntat per un possible canvi de nom, el president Xavier Roig ha recordat que «abans de la Guerra Civil es deia Nova Catalunya, ara es diu Reddis i es dirà com vulguin els seus seguidors i la seva massa social, no hi ha cap inconvenient».

«Diria que el 99,9% dels socis que tenim al Reddis érem socis del Reus Deportiu, tots tenim el cor roig-i-negre», ha afegit. «Aquí es tracta de sumar, no de si els colors son blanc i blau o roig i negre, o de si es diu Reddis, es diu Reus Reddis». En cas que es produís algun canvi, no seria la temporada vinent.

Xavier Castro, president de la Fundació, ha remarcat que el club celebra el seu centenari i ho farà amb els colors i el nom actuals. De cara al futur, però, ha obert la porta a possibles canvis. «Hem d'entrar en una etapa de transició d'aquesta refundació i, sobretot que surti de la branca social; si hi ha d'haver un escut nou, sempre mantenint i preservant la història del Reddis».