Daniel Rubio a la tarima de la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus amb una presentació de Powr Point al costat

Dos anys d'actuacions i activitats per implicar els reusencs en la cura del medi ambient

La primera data del calendari és aquest divendres, amb una jornada virtual centrada en Reus

Aquest dimarts s'ha presentat el nou pla d'accions «de sensibilització i comunicació» de la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, que vol implicar la ciutadania en l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Per fer-ho s'ha creat una nova imatge corporativa específica per aquest pla i que farà de paraigua de les accions que es duran a terme enguany i l'any vinent.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El pla se centra en els ODS de l'energia, la ciutat sostenible, el consum responsable, l'acció pel clima i la biodiversitat. Segons ha explicat el regidor de l'àrea, Daniel Rubio, el pla no vol ser un seguit d'anuncis i campanyes informatives, sinó un conjunt d'actuacions i mesures que inclouen, fins i tot, la realització de podcasts i l'organització d'un scape-room.

Rubio afirma que «amb aquest pla no pretenem alliçonar o donar consells; volem involucrar la ciutadania en el procés de canvi cap a un model de ciutat més amable amb el medi ambient i generar un vincle emocional amb els ciutadans». Considera, de fet, que tot plegat «reverteix directament en la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la ciutat».

El Pla de Sensibilització Ambiental arrenca telemàticament

S'ha previst un calendari d'actuacions per al 2021 i el 2022 vinculat als dies mundials d'aquells elements que tenen relació amb el medi ambient, l'energia i altres Objectius de Desenvolupament Sostenible que es persegueixen amb aquest pla. Una sèrie d'actuacions que, segons ha explicat Rubio, volen ser pedagògiques.

Es crearà un podcast en vídeo mensual per on passaran botiguers i productors per parlar de conceptes com l'economia circular, els entorns rurals, la biodiversitat o l'abandonament animal. Aquest podcast, que comptarà amb 12 emissions, es penjarà a diferents plataformes audiovisuals.

Tallers, caminades, concursos i rutes per a bicicletes i patinets són algunes de les activitats que completaran aquest programa, que s'anirà presentant progressivament. Se n'ha detallat, de fet, la primera actuació, prevista per aquest divendres mateix, dia 26 de març.

Es tracta d'una jornada telemàtica titulada «Reus contra el canvi climàtic» amb motiu del dia mundial del clima. Hi participaran tècnics municipals i tècnics i professionals d'institucions com la Cambra de Comerç, les universitats Rovira i Virgili i Autònoma de Barcelona, l'Autoritat Territorial de la Mobilitat del Camp de Tarragona i de Cíclica, una cooperativa que ofereix «serveis d'arquitectura, urbanisme i paisatge per assolir l'equilibri ambiental i l'equitat social».

Segons ha explicat Rubio, s'hi tractaran qüestions com la 'V' verda —l'eix verd projectat a Reus—, la mobilitat sostenible i les energies renovables entre altres àmbits d'actuació. Igual que en el conjunt del calendari, la voluntat és acostar aquests Objectius de Desenvolupament Sostenible a la ciutadania perquè vegi que l'afecten i augmentar-hi la seva implicació.