Daniel Recasens i Lluís Capdevila amb el cartell de Reus Jazz Cava al Castell del Cambrer

Reus Jazz Cava portarà programació estable al Castell del Cambrer a partir d'aquest mes

Aquesta escena musical es troba orfe, darrerament, i la voluntat és donar-li un nou espai estable

El Castell del Cambrer de Reus es vol erigir en el relleu del jazz a la ciutat. Aquest mes d'abril comença una programació estable que portarà, el tercer dijous de cada mes, aquest estil musical a l'equipament de la plaça del Castell sota el nom de Reus Jazz Cava.

L'Institut Municipal Reus Cultura i el pianista i compositor Lluís Capdevila veuen aquesta nova oferta com la recuperació d'un actiu culltural que anava a la baixa a la ciutat. Daniel Recasens, regidor de l'àrea, assegura que la voluntat és «recuperar el pol d'atracció cultural de la ciutat alhora que agafem el camí de la tradició jazzística de Reus».

Durant la presentació s'ha recordat que la ciutat s'havia arribat a convertir en un referent de la música jazz, amb actuacions als teatres Fortuny i Bartrina, un festival internacional propi i, de manera molt preeminent, l'activitat de l'Associació Amics del Jazz de Reus i el Keyboard Jazz Lounge.

Lluís Capdevila assegura que «l’empremta del jazz a Reus és encara un símbol arrelat a la ciutat. No obstant això, l’absència d’un dels seus principals impulsors, Jaume Juan Magrinyà, suposà un daltabaix per a l’Associació Amics del Jazz de Reus que ell havia presidit».

Reus Jazz Cava vol recuperar l'esperit del Keyboard

Aquest fet, juntament amb la desaparició del Keyboard, «una parròquia fidel a aquesta música havia quedat òrfena d’aquesta proposta cultural». L'esperit del local del carrer de Roger de Belfort es mantindrà en aquesta programació, que preveu deixar lloc per a les jam-sessions

La programació portarà el Reus Jazz Cava al Castell del Cambrer cada tercer dijous de mes de dos quarts de vuit del vespre a dos quarts de deu. La proposta de Lluís Capdevila és que els concerts durin 40 minuts i, a continuació, una jam-session «perquè hi puguin participar músics de l'escena local».

Els concerts seran gratuïts, però caldrà reserva prèvia a través d'internet per garantir el compliment de les restriccions decretades arran de la pandèmia. És pel mateix motiu que, inicialment, les actuacions consistiran únicament en un concert, més llarg dels 40 minuts previstos.

Es posarà en marxa el 15 d'abril amb el concert inaugural  a càrrec de Lluís Capdevila acompanyat del contrabaix de Petros Klampanis i de la bateria de Luca Santaniello. Els següents mesos passaran pel Castell del Cambrer músics com Joana Cebolla, Ignasi González, Roger Gutiérrez, Gianni Gagliardi, Esteve Pi, Marc Cuevas, Genís Bagès, Joan Motera o Carlos Falanga.

Durant l'arrencada del Reus Jazz Cava, Capdevila tindrà un paper preeminent a les actuacions, i aniran canviant els músics que l'acompanyaran. Quan la proposta es consolidi, la idea és acabar programant seccions rítmiques dirigides per músics reconeguts de l'escena local i nacional.