Una imatge de la Festa de la Mare de Déu de Misericòrdia a Reus

Reus presenta el programa de Misericòrdia 2021: la festa torna als carrers

Els actes es faran en diversos espais de la ciutat

Les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia són a l’horitzó. Reus ja prepara l’esdeveniment festiu amb un futur incert per la pandèmia de la Covid-19 i les mesures que implantarà el Procicat quan toqui celebrar els actes.

El regidor de Cultura, Daniel Recasens, ha estat clar davant d’aquesta incertesa que presentarà el coronavirus per la Misericòrdia i per aquest motiu, estan preparats. D’aquesta manera ha assegurat que volen prepara una Festa Major «que no ens faci estar pendents del Procicat fins al darrer moment i és per això que estem treballant per tal que la festa tingui espais delimitats».

Unes festes que ja tenen cartell obra de l’autor Marc Pérez Oliván. En aquests s’hi veuen elements de la festivitat, com els Xiquets de Reus o els Diables, però amb la figura principal de la Festa Major, el Santuari de Misericòrdia.

Els actes en diversos espais amb el desig de la tornada al carrer

La Festa  Major de la Mare de Déu de Misericòrdia té l’objectiu principal de poder tornar al carrer. Així ho ha assegurat el regidor de Cultura, que planteja el dia 25 de setembre per «la tornada al carrer d’una manera que es pugui adaptar segons les normes que marqui el Procicat en aquell moment».

D’aquesta manera, Recasens ha explicat els espais on es podrà gaudir de la festa reusenca i ha donat alguns dels actes que s’hi faran. Un dels escenaris de la Misericòrdia serà La Palma. En aquest hi haurà el ‘Vermulet’ i el Vermut Rumbero, a falta de poder fer-ho en espais naturals, que serien la plaça de la Farinera o el carrer Aleus.

Així mateix, també s’hi podran veure els elements i actes tradicionals, entre ells la unió en un mateix acte del Canó de les Festes i el carro dels Romanços. La Palma també acollirà el Reggus, el 24 de setembre.

Un altre dels espais que ha funcionat és la Bassa del Mas Iglesias. Un lloc on ja es van fer activitats en la festivitat del 2020. Serà un espai familiar amb espectacles pensats per als més petits de la casa. 

La plaça d’Anton Borrell acollirà l’escenari per a les havaneres i la revetlla del dia 24. Així mateix, al Parc de la Festa, com per Sant Pere, hi haurà els concerts de més gran format. Recasens ha explicat que s’està tancant la programació i hi ha concerts previstos de pagament i d’altres més tradicionals.

En un tram del passeig Misericòrdia, es podrà veure ballar el Seguici Petit el dia 23 de setembre. D’altra banda, la sortida dels elements del Seguici del dia 24, s’està pensant fer-la agrupant diferents balls i elements en espais concrets de la ciutat.

El Ball de l'Àliga està previst fer-lo al Santuari  el dia 25 a la tarda tal com era habitual i s'està a l'espera de veure com evolucionaran les diades castelleres

L’espectacle ‘Misericòrdia de Reus al Cel’, després de l’aturada de l’any passat, es farà en dos passis el dia 17 de setembre a la Prioral de Sant Pere

El Ball de Sant Miquel es farà a La Palma i hi haurà la Baixada del Ball de Diables, a la Tarda, amb carretillada posterior.