Imatge de la presentació del cicle 'Paradigmes', que ha tingut lloc a Cal Massó

La primera edició del cicle 'Paradigmes' se centra en la figura de Gabriel Ferrater

Aquesta nova proposta nascuda a Reus s'estrenarà el pròxim 10 de febrer a Cal Massó

Gabriel Ferrater, el genial poeta reusenc, serà el primer protagonista d'un nou cicle d'art multidisciplinari al Centre d'Art Cal Massó de Reus. Aquesta nova iniciativa cultural, batejada amb el nom de 'Paradigmes', s'estrenarà aquest febrer amb sis propostes de petit format i temps limitat que es desenvoluparan durant el primer semestre d'enguany.

La primera edició de 'Paradigmes' coincideix amb la commemoració de l'Any Ferrater i la voluntat dels impulsors, el Bartrina Territori Creatiu i Cal Massó, és que cada any es mostri un autor o concepte diferent, que es revisarà a través d'una mirada artística contemporània. Les entrades tindran preus populars entre els tres i els cinc euros.

Zoraida Roselló portarà la primera proposta el 10 de febrer

El cicle s'estrenarà el 10 de febrer a Cal Massó amb Zoraida Roselló, que posarà en escenar 'Que no passi res'. Aquesta proposta imagina una nit «eterna de gintònics» entre Gabriel Ferrater i el seu amic Jaime Gil de Biedma, en la qual els dos personatges parlaran sobre les seves facetes poètiques.

Al cap d’un mes, el dia 10 de març, Gerard Marsal portarà a l'escenari la proposta 'R muda', mentre que el 7 d’abril serà el torn de Georgina Llauradó, amb el muntatge 'Paisatge Ferrater'. El dia 5 de maig Maria Bravo presentarà 'Poemes descartats' i el dia 19 de maig, Francesc Cerro-Ferran estrenarà 'Rafael Gribreter Orlés, l’ombra del mamut'.

La cloenda del cicle arriba el 2 de juny amb una proposta d’Iban Beltran, titulada 'Les dones i els dies d’avui', que es durà a terme amb els alumnes de l’IES Gabriel Ferrater.

Donar suport als creadors del territori

El regidor de Cultura a l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, ha destacat que el cicle 'Paradigmes' vol donar suport al teixit creatiu del territori, així com acostar nous públics a través d'apostes teatrals diferenciadores. Aquesta primera edició, a més, té com a objectiu donar a conèixer el poeta reusenc coincidint amb el centenari del seu naixement.

Recasens ha valorat molt positivament la col·laboració entre Cal Massó i el Bartrina Territori Creatiu, assegurant que a través d'aquesta aliança es pot mesurar l'estat de salut de l'escena artística i «donar sortida a la vida creativa» existent al territori.