Una desena de persones assegudes a la sala d'actes de l'antic Hospital Sant Joan i tres persones a la taula exposant-los el projecte

Primera presa de contacte amb els propietaris de locals buits per revitalitzar els ravals de Reus

L'Ajuntament s'implicarà amb més de 150.000 euros per atraure negocis nous vinculats a la sostenibilitat i el medi ambient

El projecte de l'Ajuntament de Reus per revitalitzar els ravals de Robuster i de Sant Pere ha fet la primera passa prèvia. La regidoria d'Empresa i Ocupació i responsables del projecte s'han reunit amb una quinzena de propietaris de locals buits d'aquests dos ravals per explicar-los la idea que s'hi vol treballar i motivar-los a adherir-s'hi.

Amb més de 150.000 euros de pressupost i sota el títol de Reus Espais Vius es vol convertir aquest eix en un pol d'atracció de negocis relacionats amb la sostenibilitat i el medi ambient. Un plantejament que deixa fora possibles trasllats de negocis que funcionin actualment a la ciutat i busca, específicament, l'arribada de noves empreses.

Dos anys per omplir els ravals de nous negocis

Per fer-ho s'ha marcat un calendari de dos anys que començarà per intentar que els propietaris adeqüin els locals buits a les necessitats dels negocis que es vol que s'hi implantin. En aquesta fase s'invertirà bona part del pressupost, que ha de servir per subvencionar part de les reformes que s'hi hagin de fer.

En paral·lel, per començar a donar vida a la zona, l'empresa encarregada, BBIntervencions, preveu dur a terme accions i actuacions artístiques als aparadors d'aquests locals. Això és el que aquesta setmana s'ha explicat, en una primera presa de contacte, a quinze propietaris d'algun dels 25 locals buits que hi ha als ravals de Robuster i de Sant Pere.

L'objectiu d'escollir aquest eix cèntric de la ciutat, segons es va plantejar durant la seva presentació fa un mes i mig, és que faci de frontissa per estendre la dinàmica de revitalització comercial entre l'interior del tomb de ravals i l'àrea del Carrilet. El regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, considera molt positiva la rebuda que han tingut els propietaris d'aquest projecte.

El govern es mostra satisfet d'aquest primer contacte, i assegura que «totes les parts valoren el resultat de la reunió molt positivament». Pel que fa als propietaris, haurien valorat especialment la idea de revitalitzar aquest eix a través de nou comerç local.

Quan s'hagin treballat les inquietuds que es van plantejar per part de tots els implicats en aquesta primera trobada es durà a terme una segona reunió els pròxims dies. Serà aquí on el govern confia que es formalitzi l'acord de participació dels propietaris per engegar definitivament el projecte.