Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Façana exterior del Centre Catòlic de Reus on s'ubica el teatre Bravium

El Prior signa el compromís que el Bravium pugui tornar al Centre Catòlic després de les obres

L'entitat ha emès un comunicat explicant que el seu arquitecte s'ha pogut reunir amb els tècnics de l'Arquebisbat

Bravium Teatre podrà tornar al Centre Catòlic de Reus quan l'Arquebisbat hi hagi fet les obres necessàries. Així ho ha anunciat l'entitat cultural a través d'un comunicat en el qual s'explica que s'ha signat aquest compromís per part del prior de Sant Pere. Un document que reclamaven per poder garantir el futur de l'entitat i prendre's l'actual sortida de l'edifici com una situació temporal.

El document signant ha sigut fruit de les reunions mantingudes amb la jerarquia eclesiàstica, en les quals també ha pres part l'Ajuntament a través del regidor de Cultura, Daniel Recasens, l'alcalde, Carles Pellicer, i l'home de confiança nomenat pel batlle per aquesta qüestió, Tomàs Barberà —que alhora és membre del consell de la Prioral—.

Segons el comunicat emès per Bravium Teatre, «aquestes reunions han permès que recentment hàgim aconseguit una fita molt important, un document signat per part del senyor prior de compromís». Segons detalles, «en aquest document es concreta que una vegada acabades les obres de remodelació necessàries de l’edifici, Bravium teatre podrà seguir desenvolupant-hi les seves activitats culturals, així com seguir tenint la seva seu social».

Matisen, això sí, que «les condicions en què podrem tornar no estan clares de moment», però que tot i això, «aquest document és indispensable per a la nostra entitat, ja que garanteix que podem parlar de futur». No ha estat l'únic resultat d'aquestes reunions, sinó que l'arquitecte de Bravium s'ha pogut reunir amb els serveis tècnics de l'arxiprestat, la segona reivindicació exposada per l'entitat quan van reaccionar a l'anunci del tancament de l'edifici.

El «futur incert» de Bravium Teatre

Enguany l'entitat celebra els seus 70 anys d'història, un aniversari que, entre la pandèmia i el tancament de l'edifici, «col·loca al Bravium en un futur realment incert». Recorden que, quan l'Arquebisbat va fer l'anunci del tancament del Centre Catòlic, «vam intentar mantenir un diàleg amb ells, que no va ser gaire positiu, ja que ens parlaven d’haver d’abandonar la nostra seu, sense cap mena de compromís ni sensibilitat per part d’ells».

A l'altra cara de la moneda, però, agraeixen el «gran nombre de mostres incondicionals de suport tant de la gran majoria d’entitats reusenques vinculades al teixit associatiu i cultural de la nostra ciutat, com de socis i moltes persones a nivell particular».

A partir d'ara tenen intenció de marcar un calendari d'actuació acordat amb l'arxiprestat, «fonamental per a organitzar-nos». En primer lloc, per buidar l'edifici, una mesura que l'Església havia qualificat d'urgent i per a la qual els havien donat fins al 15 de maig. Tot i això, des de Bravium Teatre exposen que «en un termini tan curt i sense disposar d’espais encara ho complica tot molt». També volen poder planificar la programació de l'entitat i de les entitats vinculades. 

Els actes i representacions que ja s'havien programat s'han pogut salvar, majoritàriament traslladant-les a la Sala Santa Llúcia i el Teatre Bartrina. La col·laboració establerta amb l'Ajuntament per poder fer ús del teatre també ha servit per traslladar els cursos de teatre a la Palma.