Boca sud del pont del barri Gaudí de Reus, tancada per obres

Llargues cues i carrers tallats per diverses obres simultànies a Reus

Al tall del pont del barri Gaudí s'hi han sumat altres actuacions, com el pla d'asfaltatge

Les obres al pont del barri Gaudí de Reus han generat més complicacions de mobilitat de les que es preveien quan es van planificar. Amb el pont tallat al trànsit de vehicles han quedat només dues opcions per connectar el barri i la resta de la ciutat. Per una banda la plaça d'Almoster, al començament de la carretera de Castellvell, i per l'altra, un petit túnel que connecta amb la carretera d'Alcolea.

Aquestes obres han coincidit amb altres actuacions a diferents punts de la ciutat, com el pla d'asfaltatge. Els talls de carrers, puntuals o temporals, han provocat llargues cues tant als carrers afectats com als del voltant. Els treballs d'adequació del pont del barri Gaudí van començar aquest dilluns, i des d'aleshores que s'han anat repetint les queixes d'alguns dels usuaris habituals.

Les avingudes del Comerç i dels Jocs Olímpics, la plaça d'Almoster i els passejos de Mata i de Sunyer noten les conseqüències del tall. Quan dilluns es va donar el tret de sortida a les obres, tant l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, com la presidenta veïnal, Maria del Mar Escoda, ja van demanar paciència. Feien la petició a veïns i usuaris, conscients que les obres sempre comporten molèsties, i que s'està actuant a un punt amb un volum notable de circulació diària.

Segons la previsió, els treballs encarregats per l'Ajuntament han de durar quatre mesos. Simultàniament també hi ha d'actuar Adif, que preveu arranjar l'estructura per eliminar goteres també durant aquest període.

El pla d'asfaltatge suma afectacions a la circulació

Mentre durin les obres, el pont del barri Gaudí estarà tallat al trànsit rodat, però els vianants seguiran podent-lo creuar. Almenys una de les dues voreres sempre quedarà oberta perquè s'hi pugui passar. El pont del barri Gaudí, però, no és l'únic punt de la ciutat que està afectat per obres.

Els darrers dies i en zones pròximes també hi ha hagut talls temporals de circulació al passeig de Sunyer o l'avinguda de Prat de la Riba. Són dos dels vials integrats al pla d'asfaltatge que s'està executant aquests dies. Segons va anunciar el govern, aquest pla durarà fins dijous vinent amb afectacions al tomb de ravals i les avingudes de la Salle i de Pere el Cerimoniós entre altres.

Tot plegat s'ha programat simultàniament i, tal com destaquen alguns afectats, quan falta un any per les eleccions municipals. La coincidència d'obres ha provocat, segons diversos testimonis, «un caos circulatori» a una àmplia zona al voltant del passeig de Mata. Pel que fa a la seguretat, als veïns i usuaris els preocupa especialment la del petit túnel que connecta el barri Gaudí amb la carretera d'Alcolea.

Es tracta d'un pas estret, on només cap un cotxe, i per on ara circulen tota mena de vehicles i vianants alhora. Està senyalitzat de tal manera que qui té preferència de pas és qui va de la carretera d'Alcolea cap al barri Gaudí. La seva disposició fa que la visibilitat sigui dolenta fins que no s'arriba ben bé dins del pas.

Aquestes circumstàncies, sumades a l'increment de circulació, fa que els usuaris reclamin solucions, ni que siguin temporals, per garantir el pas segur. Alguns veïns i habituals de la zona destaquen que aquesta setmana s'ha notat molt l'efecte del tall al pont del barri Gaudí.

Arran d'aquest impacte la Guàrdia Urbana de Reus confirma que, a les hores punta, incrementa la seva presència a la zona i, si s'escau, regula el trànsit. Fonts municipals també confirmen que hi ha la previsió d'instal·lar dos semàfors provisionals que permetin donar pas alternatiu als dos sentits de circulació.