Una carrossa durant el carnaval de Reus del 2020

Tot el programa d'actes del Carnaval 2022 de Reus

S'han suspès les rues i les comparses, però s'han programat diverses activitats tradicionals i culturals

Reus mantindrà l'essència de la festa aquest Carnaval 2022. La capital del Baix Camp tindrà una programació d'actes formats per una part tradicional i cultural. La FRAC va suspendre les rues, balls i actes organitzats directament per ells a excepció d'alguns, però des de l'Ajuntament de Reus s'ha volgut mantenir la festa.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, manifestava que «des de l’Ajuntament, en tant que guardadors de tot el calendari festiu a la ciutat, pensem que és important que la ciutat visqui el Carnaval i es mantingui aquesta part essencial de la festa” i ha afegit que «estem convençuts que la decisió presa col·lectivament per la FRAC no devia ser gens senzilla de prendre i la respectem i no hem de confondre Carnaval només amb les rues perquè tota una part dels actes tradicionals i populars naturalment es mantenen». 

Programa del Carnaval de Reus 2022

— Del 16 de febrer al 9 de març, als aparadors de Casa Navàs, es podrà veure una exposició del vestuari del Ball de Carnestoltes i els Set Pecats i del Ball de la Quaresma i les Set Virtuts.

Dilluns 21 de febrer

Inauguració de la mostra dels cartells de carnaval participants al concurs, els cartells dels 25 carnavals de la FRAC i el Carro dels Morts del Carnestoltes. S'inaugurarà a les 17.30 hores al Centre Cultural El Castell i es podrà visitar fins a l'1 de març. De dilluns a divendres de 18 a 20 hores i dissabte d’11 a 13 i de 17.30 a 20.30 hores Entrada gratuïta.

Dimecres 23 de febrer

— Sortida del Ball del Carnestoltes i els Set Pecats, amb l'acompanyament musical del grup Staccato, a les 19 hores des del Campanaret.

Dijous Gras, 24 de febrer

Cerimonial d'Espargiment de l'Esperit Carnavalesc a la plaça del Mercadal, abans de la benvinguda del Rei Carnestoltes.

Benvinguda i pregó de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LXI, a les 21 hores, a la plaça del Mercadal.

— Disfressada d'escultures i altres monuments reusencs, a partir de les 23 hores en diferents punts de la ciutat.

Divendres 25 de febrer

Cercavila del Cantaval, des de la plaça de les Peixateries Velles a les 19 hores. Es repartirà un cançoner amb versions satíriques i humorístiques de les cançons populars que es cantaran.

Dimarts 1 de març

Solemne professó, plenària i corporativa, de la Germandat dels Set Pecats Capitals, des del Campanaret i pels carrers del nucli antic, a les 19 hores.

Acte de comiat i extremunció del monarca difunt, a les 19.50 hores.

Rua Mortuòria amb les despulles del Rei Carnestoltes a les 20 hores. A la plaça del Doctor Sabaté, fugaç robatori del Braç incorrupte a càrrec del Ball de Diables i crema del Rei Carnestoltes.

— A continuació, lectura pública del testament. Tot seguit es procedirà a retirar les cendres de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LXI.

Dimecres de Cendra, 2 de març

Ball de la Quaresma i de les Set Virtuts, a les 19 hores des del Campanaret. 

Descobriment de la Vella Quaresma, a les 20.30 hores a la plaça de les Peixateries Velles.