Una font guarnida amb flors, a la plaça del Castell de Reus, amb un ou ballant al capdamunt del doll d'aigua

Programa d'actes de Corpus a Reus 2022

Torna l'Ou com Balla, les catifes de flors i les ballades de Nanos, Gegants i Àliga

La celebració de Corpus es viu, a Reus, com el preludi de la de Sant Pere. Especialment en anys com aquest, en la qual s'acabarà quan falti menys d'una setmana per arrancar la Festa Major. Corpus permetrà recuperar les catifes de flors, l'Ou com Balla i les ballades dels Nanos, els Gegants i l'Àliga.

DIJOUS 16 DE JUNY

LA COCA AMB CIRERES

A les 9.30 i a les 16.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Al mateix temps, des de l’AJUNTAMENT, sortida en cercavila de la Mulassa i dels gegants per recórrer els carrers de la ciutat.

9.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades de la Mulassa i dels gegants per a tots els infants de les escoles, mentre mengen la típica coca amb cireres.

De 10.30 a 13.00 i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.

19.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, arribada de la Mulassa i dels gegants, que ens oferiran les seves ballades al so de la música de les gralles i el timbal. Durant l’acte, degustació de coca amb cireres per a tothom, amb la col·laboració del Col·lectiu del Masclet i del Forn Sistaré.

DIVENDRES 17 DE JUNY

De 10.30 a 13.00 i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.

DISSABTE 18 DE JUNY

De 10.30 a 13.00 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.

10.30 h, des de l’AJUNTAMENT, sortida en cercavila dels nanos petits, la Mulassa petita, els gegants petits i l’Àliga petita.

12.00 h, des del CAMPANAR DE LA PRIORAL, Toc de Festa, que anuncia la vigília de la festivitat de Corpus.

13.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, darreres ballades dels nanos petits, la Mulassa petita, els gegants petits i l’Àliga petita.

De 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.

18.30 h, des de la CASA RULL i pels carrers del nucli antic, cercavila del Canó de les Festes. Pólvora, música i sàtira per convidar a la festa.

19.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades de la Mulassa i dels gegants amb l’acompanyament musical de gralla, metall i percussió.

19.00 h, pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila de l’Agrupació Musical la Verònica.

20.30 h, des del CAMPANARET, cercavila dels Bous de Foc, amb la participació dels Bous i la Vedella de Foc, que passarà pel carrer de Llovera, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal.

21.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, actuació dels Bous de Foc, un acte de bèsties festives amb pirotècnia que permeten, en les seves evolucions a la plaça, el joc, ruixant d’espurnes el públic que les envolta. Per finalitzar l’acte encesa conjunta amb la col·laboració del públic amb bengales infantils, que es repartiran abans de l’encesa.

DIUMENGE 19  DE JUNY

LA PROFESSÓ DE CORPUS

Durant el matí, PELS CARRERS per on passarà la professó, elaboració de catifes de flors, a càrrec de diverses entitats de la ciutat.

10.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, que anuncia la sortida dels gegants des de l’AJUNTAMENT, per recórrer els carrers de la ciutat.

De 10.30 a 13.00 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.

12.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, celebració de la missa.

De 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.

18.00 h, des de la PLAÇA DEL NEN DE LES OQUES, cercavila de la Banda de Cornetes i Tambors Rosa de Reus.

18.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, ofici religiós, celebració de la missa. A la mateixa hora, a l'ESGLÉSIA DE SANT FRANCESC, celebració de la missa i trobada amb les nenes i nens que han celebrat la primera comunió.

18.45 h, des de l’AJUNTAMENT, anada dels nanos, la Mulassa, els gegants i l’Àliga a la professó de Corpus.

19.30 h, a la PORTA DE LA PRIORAL, ball solemne curt de l’Àliga. Tot seguit, PROFESSÓ DE CORPUS. 

20.45 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, fi de la festivitat de Corpus amb les darreres ballades dels nanos, la Mulassa, els gegants i l’Àliga.