Imatge d'un carrer comercial amb llums de Nadal.

Tots els actes: Reus presenta la campanya de Nadal 2022-2023!

El tret de sortida a la celebració es farà el pròxim divendres 25 de novembre amb l'encesa de l'arbre i les llums de Nadal

La ciutat de Reus entrarà de ple en el Nadal a finals de la pròxima setmana, concretament divendres 25 de novembre, quan es donarà el tret de sortida de campanya nadalenca amb espectacle inaugural en el marc del qual es farà l'encesa de l'arbre de la plaça del Mercadal i s'encendran tots els llums de Nadal de la ciutat. Serà el tret de sortida de la campanya 'Reus, un Nadal per gaudir'.

Per celebrar aquestes dates tan assenyalades, l'Ajuntament de la capital del Baix Camp ha preparat un programa farcit d'actes que us detallem a continuació.

Espectacle inaugural

Per donar tret de sortida a la campanya de Nadal, el divendres 25 de novembre, a partir de les 18.30 hores està programat un espectacle de música i dansa vertical a la plaça del Mercadal que donarà pas a l’encesa de l’arbre de Nadal a les 19 00 hores a càrrec de l’alcalde de Reus, les autoritats municipals i els representants de les entitats comercials.

Túnel de llum

A les 20 hores del mateix divendres, 25 de novembre, i un cop encesos els llums de tota la ciutat, un túnel de llum de 34 metres de llargada instal·lat a la plaça de la Llibertat oferirà un espectacle de llum i música de 10 minuts de durada. Aquest espectacle es repetirà diàriament a les 18, 19, 20 i 21 hores.

El Conte del Nadal

Enguany comptem amb una recreació del conte de Nadal, il·lustrat per l’Albert Asensio, l’argument del qual és el tomb pel Nadal de Reus del 2022, que protagonitza el petit Antoni Gaudí acompanyat del Geni del Nadal i dels ja populars Follets.

A les pàgines finals, els infants podran fer algunes activitats com pintar i enganxar els cromos que els Follets repartiran juntament amb el conte, els dissabtes 3, 10, 17 i 24 de desembre, a la tarda, a la Caseta dels Follets, ubicada a la plaça de la Llibertat. (Fins a exhaurir existències).

Espectacles itinerants al centre ciutat

Atès l’èxit assolit els darrers anys, es podrà gaudir de quatre espectacles itinerants de gran format, en els quals es combinaran les arts escèniques i la música, recorreran el centre de la ciutat. Tots sortiran a les 18.30 hores de la seu de Promoció de Ciutat, al carrer Sant Joan, i seran els següents:

— Dissabte 3 de desembre, RUM RUM...TRASTO KARS, la carrera de cotxes esbojarrats on pot passar de tot.

— Dimarts, 6 de desembre, FADES DE LLUM, l’actuació itinerant de llum i música que faran màgic el camí per on passen.

— Dijous 8 de desembre, UNIVERSE, l’al·legoria als diferents elements que componen la nostra galàxia com el sol. La lluna, els planetes i les estrelles, amb efectes de música i llum.

— Dissabte 10 de desembre, PHOTOGRAFIERS, els fotògrafs més divertits visitaran la ciutat per fotografiar el Nadal de Reus

— Divendres 16 i 23 de desembre, els FOLLETS del Nadal faran un tomb pels carrers de la ciutat interactuant amb els més petits.

— Dissabte 17 de desembre, el PETIT LILO torna a Reus per recórrer els carrers de la ciutat en busca de joguines.

— Dissabte 27 de desembre, els FLAMINGOS de colors ens visitaran per ballar al ritme que fem les compres de Nadal.

— Dijous 29 de desembre, els ALIENS ens envairan per prendre la ciutat abans de l’arribada del 2023.

El Geni i els Fullets de Nadal faran també recorreguts pels carrers i barris de la ciutat repartint la seva màgia.

Nadal al Gaudí Centre

Reus Promoció recupera per quart any consecutiu el servei de ludoteca amb tallers infantils i manualitats relacionades amb el Nadal, Gaudí i el Modernisme els dies 23, 24, 27, 28, 29 29 i 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener, en horari de matí i tarda.

Per altra banda, els dies 27, 28, 31 de desembre i 2 de gener, com a novetat, es farà la visita teatralitzada 'Gaudí. Només el temps ho dirà', per donar a conèixer la figura d’Antoni Gaudí a través dels ulls de tres personatges que ens explicaran trets importants de la trajectòria d’Antoni Gaudí. Cal reserva prèvia, l’entrada és gratuïta.

Retaules Vivents

Els Retaules Vivents tornaran al voltant de les Peixateries Velles i el Fossar Vell. Les representacions es faran els dies 22, 23, 25 i 26 de desembre a les 20 hores.

Campanades de Cap d’Any

També es torna a celebrar la Festa de Cap d’Any a la plaça del Mercadal, a càrrec dels DJ Florida i Hermoso, que començarà a les 23:30 h i finalitzarà a la una de la matinada.

Els elements tradicionals del Nadal a Reus

Estaran oberts del 25 de novembre al 6 de gener.

— Zona lúdica i d'atraccions infantils. Plaça de la Llibertat. D’11 a 14.30 hores i de 16 a 21 hores.

— Pista de gel. Plaça de la Llibertat. De 10 a 14 hores i de 16 a 21 hores.

— Mercat de Nadal. Plaça del Mercadal de l’1 al 22 de desembre, de 9 a 21 hores.

— Mercat d'artesania. Plaça Evarist Fàbregas, de l’1 de desembre al 5 de gener. De 9 a 21 hores.

Els Reis de l'Orient

— Recollida de cartes a càrrec dels emissaris reials dels Reis de l'Orient, els dies 2, 3 i 4 de gener.

— Cavalcada de SSMM els Reis Mags de l'Orient. Dijous 5 de gener, sortida a les 18.30 hores, des del carrer Ample i cercavila habitual pels carrers del centre de la ciutat.