Les Tres Gràcies s'han celebrat a Reus amb restriccions durant la Setmana Santa 2021

El programa d'actes de la Setmana Santa de Reus 2022

Des del Diumenge de Rams fins al Diumenge de Resurrecció: tots els actes de la Setmana Santa a Reus 2022

La Setmana Santa 2022 a Reus torna a recuperar les professons i tots els actes tradicionals que pertoquen en aquest moment tan especial de l'any. Després de dos anys amb els carrers buits a causa de l'emergència sanitària, el programa d'actes de la Setmana Santa de Reus 2022 torna a omplir-se. Consulteu-lo tot seguit: 

10 d'abril, Diumenge de Rams

A l’interior de la Prioral de Sant Pere, exposició fins al Dimecres Sant, del Misteri de l’Ecce Homo, obra de l’escultor Joan Rebull i Torroja de 1950.

12:30h. Ofrena del clavell al Crist de la Primera Caiguda a la parròquia de Sant Josep Obrer, organitzada per la Germandat de Sant Josep Obrer.

17:30h. Trasllat, organitzat per l’Arxiconfraria del Sant Crist de la Creu, de la venerada imatge del Sant Crist de la Creu. al jardí de les Germanetes dels Pobres. Els portadors de l’estendard seran la Sra. Mª Josepa Pintaluba Duch i les cordonistes la Sra. Roser Rovira Serro i la Sra. Adelaida Jofré Duch. Acompanyada per la Confraria de Sant Josep i Sant Jau· me amb la Creu dels Improperis, els Armats de la R.C.P.S. de N.S.J. i la banda de cornetes i tambors Rosa de Reus, per tal de dur a terme un Viacrucis. En acabar l’acte, la imatge del Sant Crist serà retornada a la parròquia de Sant Joan Baptista. Sempre que les mesures sanitàries ho permetin.

19:00h. A la Parròquia de Crist Rei, Viacrucis per l’interior del Temple i oferiment del Ciri Pasqual a la Parròquia per part de la Confraria de Jesús de l’Amargura. 19:00h. A la parròquia de Sant Francesc d’Assís, solemne missa de la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari amb l’ofrena del Ciri Pasqual. Posteriorment presenta· ció del cartell de la Processó del Silenci

11 d'abril, Dilluns Sant

De 10h. a 13h. i de 16h. a 20h. Visita i ofrenes florals a la venerada imatge del Sant Crist de la Creu a la parròquia de Sant Joan Baptista. Tots els confrares i devots podran fer ofrena de gladiols i clavells, de color blanc, que portarà el pas de la Llançada a la processó del Sant Enterrament del Divendres Sant.

20:00h. Al temple Al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Se· nyor Jesucrist, xerrada sobre Pere Casaldàliga, a càrrec de mossèn Ignasi Olivé Costas, organitzada per la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist

12 d'abril, Dimarts Sant - Processó de l'Amargura

De les 9h. a les 13h. i de les 16h a les 20h. A la parròquia de Sant Bernat Calvó visita i ofrena floral. Tots els confrares i devots podran fer ofrena de clavells, de color vermell i blanc, que portarà el Sant Crist al Viacrucis i el Monument del Santíssim.

De 10h. a 13h. i de 16h. a 20h. Visita i ofrenes florals a la venerada imatge del Sant Crist de la Creu a la parròquia de Sant Joan Baptista. Tots els confrares i devots podran fer ofrena de gladiols i clavells, de color blanc, que portarà el pas de la Llançada a la processó del Sant Enterrament del Divendres Sant.

De 18:00h. a 21:00h. A la Parròquia de Sant Francesc, ofrena del clavell i el cirial. Tots els confrares i devots podran fer ofrena de clavells, de color vermell i blanc, que portaran els passos de Nostre Pare Jesús del Calvari i la Verge del Calvari a les processons de Dijous i Divendres Sant. Així mateix, es podrà col·laborar a sufragar els ciris del Pas de la Verge.

19:15h. Presentació del pas restaurat i de la imatge de la Mare de Déu de l’Amargura davant de la Parròquia de Sant Joan. Organitzat pel Centro Aragonés el Cachirulo.

SOLEMNE PROCESSÓ DE L’AMARGURA

20:15h. Coorganitzada per la Confraria de Sant Tomàs d’Aquino, els Estudiants, i la Con· fraria de la Verge de l’Amargura, amb la participació dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J. Hi assistiran com a convidats els Timbalers de Calanda, amb una representació de la Cofradía Nuestro Padre Jesús Nazareno de la ciutat de Calan· da. La Confraria de Sant Tomàs d’Aquino sortirà del temple de la Puríssima Sang, continu· arà pel raval de Pallol, plaça de Catalunya, raval de Santa Anna i plaça de Prim. La Confraria de la Verge de l’Amargura sortirà de l’església de Sant Joan i continuarà pels carrers de Prat de la Riba, Llovera i plaça de Prim, on es trobarà amb la Confraria de Sant Tomàs d’Aquino. Continuaran el recorregut conjunt pel raval de Jesús, raval de Martí Folguera i carrer Misericòrdia. En acabar la processó el pas El Petó de Judes entrarà solemnement a la parròquia de Sant Francesc

Les Tres Gràcies s'han celebrat a Reus amb restriccions durant la Setmana Santa 2021
Les Tres Gràcies a Reus. | Laia Solanellas

13 d'abril, Dimecres Sant - Processó del Prendiment

De les 9h. a les 13h. i de les 16h a les 20h. A la parròquia de Sant Bernat Calvó visita i ofrena floral. Tots els confrares i devots podran fer ofrena de clavells, de color vermell i blanc, que portarà el Sant Crist al Viacrucis i el Monument del Santíssim.

De 10h. a 13h. i de 16h. a 20h. Visita i ofrenes florals a la venerada imatge del Sant Crist de la Creu a la parròquia de Sant Joan Baptista. Tots els confrares i devots podran fer ofrena de gladiols i clavells, de color blanc, que portarà el pas de la Llançada a la processó del Sant Enterrament del Divendres Sant.

De les 17h. a les 21h. Al Temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, visita, adoració i ofrenes a la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang

20:15h. Des de la Prioral de Sant Pere, sortida del Misteri de l’Ecce Homo amb l’acom· panyament musical de la banda CCTT “Sones de Pasión” de Reus per iniciar la processó del Prendiment.

SOLEMNE PROCESSÓ DEL PRENDIMENT

20:15h.Solemne Processó del Prendiment. Organitzada per les Confraries dels Sants Just i Pastor, Jesús de l’Amargura i Sant Pere Apòstol i amb la participació dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J. En arribar a la casa Navàs, des de el balcó principal, cante de saetas. Aquest any es canvia el recorregut de la processó: La Confraria dels Sants Just i Pastor i la Confraria de Sant Pere Apòstol sortiran des de la Prioral de Sant Pere, continuaran pel Fossar Vell i raval de Robuster. La Confraria de Jesús de l’Amargura sortirà de l’església de Sant Francesc d’Assís, continuarà pel carrer de Misericòrdia i raval de Robuster on es trobarà amb les Confraries dels Sants Just i Pastor, i de Sant Pere Apòs· tol. Continuaran el recorregut conjunt pels ravals de Robuster i de Sant Pere, plaça de la Puríssima Sang, raval del Pallol, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal, carrer Major, Fossar Vell, raval de Robuster i carrer Misericòrdia per acabar a la parròquia de Sant Francesc d’Assís. En acabar la processó, el Pas Jesús troba la seva Mare entrarà solemnement a la parròquia de Sant Francesc.

SOLEMNE PROCESSÓ PENITENCIAL

20:30h. Solemne Processó Penitencial de Dimecres Sant. Organitzada per la Ger· mandat de Sant Josep Obrer amb la participació dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, el cos de portants del Sant Crist de la Creu de l’Arxiconfraria del Sant Crist de la Creu i la Banda de Cornetes i Tambors “Ver· ge de Misericòrdia”. Tanmateix, com cada cinc anys, ens acompanyarà la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari amb el Misteri de la Mare de Déu del Calvari. El recorregut serà el següent: sortirà de la parròquia de Sant Josep Obrer i Mare de Déu del Roser, Av. Mas Abelló fins la rotonda de la Universitat Rovira i Virgili, Av. Mas Abelló, carrer passatge de Mare de Déu de la Paloma fins la parròquia de Sant Josep Obrer i Mare de Déu del Roser. Al carrer Mare de Déu de Puigcerver, amb motiu de la participació de la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari amb el Misteri de la Verge del Calvari, tindrà lloc la tradicional pregària i ofrena davant de la Capella de la Verge del Calvari.

14 d'abril, Dijous Sant - Processó del Silenci

De les 9h. a les 13h. A la parròquia de Sant Bernat Calvó visita i ofrena floral. Tots els confrares i devots podran fer ofrena de clavells, de color vermell i blanc, que por· tarà el Sant Crist al Viacrucis i el Monument del Santíssim.

De 10h. a 19h. Visita i ofrenes florals a la venerada imatge del Sant Crist de la Creu a la parròquia de Sant Joan Baptista. Tots els confrares i devots podran fer ofrena de gladiols i clavells, de color blanc, que portarà el pas de la Llançada a la processó del Sant Enterrament del Divendres Sant.

A partir de les 10h. fins a les 22:45h. Al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, visita, adoració i ofrenes a la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang. 20h. Santa Missa de la Cena del Senyor, al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, sostinguda pels cants de la Capella de Cantors i Cor Jove de la Reial Congregació, dirigits pel Mestre David Molina Font.

SOLEMNE PROCESSÓ DEL SILENCI

22h. Concentració i recollida d’atxes a la parròquia de St. Francesc d’Assís 23h. Sortida de la Solemne Processó del Silenci, que seguirà el següent itinerari: carrer Misericòrdia, raval de Robuster, carrer del Fossar Vell, carrer Major, plaça del Mer· cadal, carrer Monterols, plaça de Prim, carrer Llovera, carrer de Prat de la Riba, per acabar amb una pregària a l’interior de la parròquia de Sant Joan Baptista.

15 d'abril, Divendres Sant - Les Tres Gràcies i Processó del Sant Enterrament

6:30h. Solemne trasllat del pas de La Verònica des del local dels Passos del Car· rer de Castellvell fins la Parròquia de Sant Joan Baptista, per tal de participar al Viacrucis. 7h. Solemne i tradicional Viacrucis, centenari a la ciutat, organitzat per l’Arxiconfraria del Sant Crist de la Creu, amb la participació dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J., la Creu dels Improperis de la Confraria de Sant Josep i Sant Jau· me, el misteris de l’Oració a l’Hort de la Confraria La Salle, la Verònica de la Confraria de la Verònica, Nostre Pare Jesús del Calvari i Verge del Calvari de la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari, i les representacions de les altres confraries de la Setmana Santa de la ciutat, i la participació del president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Reus. El recorregut del Viacrucis s’iniciarà i finalitzarà a la parròquia de Sant Joan Baptista amb el mateix recorregut que ja és tradicional de cada any. En acabar el Viacrucis la imatge del Sant Crist romandrà a l’ exterior de la Parròquia de Sant Joan. En finalitzar el Viacrucis, trasllat i exposició del pas de La Verònica a l’entrada de la Casa March (Carrer de Sant Joan, núm. 13.)

Des de les 9:30h fins les 18:30h de la tarda. 8:30h.Solemne Viacrucis, pels carrers dels barris Fortuny i Juroca, organitzat per la parròquia i la Confraria de Sant Bernat Calvó.

8:30h. Al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, Solemne Viacrucis, amb la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang.

8:30h. A la Parròquia de Crist Rei de Reus, Viacrucis per l’interior del Temple organitzat per la Confraria Jesús de l’Amargura.

9h. Pels carrers del barri de Sant Josep Obrer, Solemne Viacrucis, organitzat per la Germandat de Sant Josep Obrer, amb la imatge del Sant Crist de l’Agonia.

10:45h. A la plaça de la Puríssima Sang, exhibició de la cohort romana dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist.

11:30h. Solemne Processó de l’Agonia amb el trasllat de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang, portada per la Junta de Govern de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus, des del seu temple titular fins a l’església Prioral de Sant Pere Apòstol, pel recorregut tradicional. L’Escolania, Cor Jove i la Capella de Cantors del Sant Crist de la Sang interpretaran el tradici· onal Vexilla Regis, dirigits pel Mestre David Molina Font.

12h. A l’església Prioral de Sant Pere Apòstol, i presidida per la Venerable Imatge del Sant Crist de la Sang, Solemne Funció de l’Agonia, cadascuna de les Set Paraules de Jesús a la Creu, la qual serà predicada pels preveres de les parròquies de la ciutat de Reus. La part musical i les peces de les Set Paraules aniran a càrrec de l’Escolania, Cor Jove i de la Capella de Cantors del Sant Crist de la Sang, dirigits pel Mestre David Molina Font. En acabar, interpretaran el Credo i el Miserere. L’acte serà retransmès en directe per la LANOVA Ràdio (99.8 FM).

LES TRES GRÀCIES

14:30h. Des de l’església Prioral de Sant Pere Apòstol, Solemne processó de les Tres Gràcies, amb el retorn de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang, portada per la Junta de Govern de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus, al seu temple titular, pel recorregut tradicional. En arribar-hi la Sagrada Imatge, es procedirà a l’emotiu, solemne i tradicional moment de demanar les Tres Gràcies al Diví Crucificat. Tot seguit, adoració de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang. L’acte serà retransmès en directe per Canal Reus TV, per la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya i per Movistar+.

17h. Celebració litúrgica de la Passió i Mort del Senyor, al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist.

SOLEMNE PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT, CELEBRADA A REUS DES DE TEMPS IMMEMORIALS 

20h. Organitzada des de l’any 1557 per la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, amb la participació de totes les congregacions, arxiconfraries, confraries i germandats de la Setmana Santa de Reus. La processó surt de l’església Prioral de Sant Pere Apòstol a les 8 del vespre en punt, i segueix per la plaça de Sant Pere, carrer del Fossar Vell, ravals de Robuster, Martí Folguera i Jesús, plaça de Prim, raval de Santa Anna, plaça de Catalunya i raval del Pallol i plaça de la Puríssima Sang, per acabar finalment al Temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist. Després de l’arribada del Misteri del Crist Jacent del Sant Sepulcre al seu temple titular, com a cloenda de la Solemne Processó del Sant Enterrament, que es celebra a Reus des del segle XVI, pregària, ascens al seu dosser i adoració de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang.

16 d'abril, Dissabte Sant

18:30h. Al Temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang, i organitzat per la Secció de Senyors i Senyores de la Mare de Déu de la Soledat de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, veneració i ofrena de flors blanques a la Mare de Déu de la Soledat.

19:30h. Al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang, organitzat per la secció de Senyors i Senyores de la Mare de Déu de la Soledat de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, acte de Vetlla a la Mare de Déu de la Soledat. Cant de la Salve, de l’Stabat Mater i dels Goigs de la Mare de Déu de la Soledat. La part musical serà interpretada per l’Escolania, el Cor Jove i la Capella de Cantors de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, dirigits pel Mestre David Molina Font.

17 d'abril, Diumenge de Resurrecció

11:30h. Al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang , Santa missa de Pasqua i antiquíssim i tradicional acte sacramental de la Funció de la Coronació del Senyor, que se celebra a la Reial Congregació des del 1565, sostingudes pels cants de l’Escolania, Cor Jove i Capella de Cantors de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, dirigits pel Mestre David Molina Font.