Tot a punt per a les festes del barri de Santa Anna de Reus

Els castells, la ruta de tapes i la música destaquen en una celebració que es durà a terme del 26 al 28 de juliol

El barri de Santa Anna de Reus es prepara per celebrar una nova edició de les seves festes. Així doncs, del 26 al 28 de juliol, els carrers d’aquest cèntric barri del municipi es tornaran a omplir de visitants i diversos actes. A més, per tercer any consecutiu, l'Associació de Restauradors del Barri Santa Anna torna a organitzar «La Tapa de Santa Anna», una ruta de tapes pels establiments del barri a un preu de cinc euros la degustació.

A banda de la ruta de tapes,  la plaça de la Farinera serà l’eix vertebrador de la festa, acollint molts dels actes com el vermut electrònic o la diada castellera del dissabte, 28 de juliol.

Aquest és el programa de les festes del barri de Santa Anna:

Dijous, 26 de juliol

El programa d’actes començarà aquest dijous, 26 de juliol, a la plaça de la Farinera a partir de les 18.30 hores amb un berenar de coca amb xocolata a càrrec del Forn Cisterer.  A la mateixa hora, a la plaça del Mercadal hi haurà inflables, taller de castells, pintura de cares, barra d’equilibris i berenar  per a tots els assistents. L’acte anirà a càrrec de l’equip de canalla dels Xiquets de Reus.

A partir de les 20.00 hores tindrà lloc l’Orengette, el tercer Tast de vins rosats de Santa Anna, en el qual es podrà degustar tota una selecció de vins i caves del territori. A més, de les 20.00 a les 23.00 hores, podreu tastar el Platet de Santa Anna als establiments de restauració dels carrers del barri. Per només 5 euros es podran tastar uns excel·lents plats acompanyats d’una cervesa.

Divendres, 27 de juliol

El divendres, 27 de juliol, durant tot el matí es realitzarà una degustació dels vermuts del municipi amb la col·laboració de l’establiment Colmado Baró. A partir de les 18.00 hores es farà un taller de batuts i begudes sanes, a càrrec d’Atemporal Esthetic Lab.

De les 20.00 a les 23.00 hores es tornarà a celebrar el Platet de Santa Anna pels carrers del barri. A les 21.00 hores se celebrarà un concert de rock a càrrec del grup Inside Cover Band, que oferia versions de formacions com U2, The Cult o Nirvana.

A partir de les 21.30 hores, al local dels Xiquets de Reus, tindrà lloc un assaig especial casteller.  En acabar s’oferirà un refrigeri per a tothom qui hagi participat.

Dissabte, 28 de juliol

El dissabte, 28 de juliol, serà l’últim dia de les festes.  A les 11.00 hores, començarà la Festa de l’aigua al carrer Rosich. A partir de les 12.00 hores, l’establiment Fil i Cotó organitzarà un taller de costura creativa.

A les 13.00 hores tindrà lloc el vermut electrònic a la plaça de la Farinera. Comptarà amb la col·laboració del bar Teina. A les 18.00 hores se celebrarà un dels plats forts de les festes, la diada castellera.  Aquest any hi actuaran els Xiquets de Reus, els Nois de la Torre i els Brivalls de Cornudella. En finalitzar l’actuació començarà una cercavila pels carrers del barri amb l’Àliga petita, les cavalletes i l’Enxarrancat.

Antiga fotografia de les Festes del Barri Santa Anna
Antiga fotografia de les Festes del Barri Santa Anna | Ajuntament de Reus

 

A més, es tornarà a celebrar el Platet de Santa Anna fins a les 23.00 hores. A partir de les 21.00 hores,  el carrer Rosich s’omplirà de visitants amb el sopar «Jo porto»,  en el qual es realitzarà un concurs de truites i postres.

A les 23.00 hores, per segon any consecutiu, tindrà lloc el sorteig de la Rifa de Santa Anna a la plaça de la Farinera. Les butlletes es podran comprar per un euro als establiments del barri. Finalment,  a partir de les 23.30 hores se celebrarà el concert final de festes amb el grup Terra Ferma.

Els concerts de les festes de Santa Anna

A banda dels actes del programa, durant aquests dies es podrà gaudir de música en directe pels carrers del barri. Així doncs, el dijous, a partir de les 18 hores, tindrà lloc una animació infantil a càrrec de Jordi Jubany Busquets.

El divendres, a les 20.00 hores, se celebrarà el concert de saxo i guitarra d’Ivan Saez. A més, a les 21.00 hores es podran sentir versions de clàssics del rock amb la formació Rock Inside Cover Band.

El dissabte, a partir de les 12.00 hores, Angie Rodríguez i Àlex de Castro oferiran un concert de jazz. A les 13.00 hores començarà el vermut electrònic i a les 23.30 hores tindrà lloc l’últim acte de les festes, el concert de Terra Ferma.