Exterior del Centre Cívic Llevant de Reus

Els Centres Cívics de Reus amplien l'oferta d'activitats tot i adaptar-se a la pandèmia

La programació de tardor-hivern escalfa motors amb un ampli ventall de propostes

Els Centres Cívics de Reus preparen la nova temporada amb un format híbrid entre la presencialitat i les activitats a distància. El lema de l'oferta de tardor-hivern és «Deixa't emportar pel vent» i compta amb més de 150 propostes. Entre el pròxim mes d'octubre i el febrer del 2022 aquesta programació vol «donar resposta a múltiples interessos i àmbits d'interès de la ciutadania».

Aquest matí ha presentat la nova temporada la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores. Ha plantejat que es vol complementar l'oferta de cursos i tallers habitual amb activitats per potenciar les relacions ciutadanes. S'han programat propostes musicals, d'arts escèniques i plàstiques, balls i danses o fotografia i creativitat digital.

També hi haurà activitats d'àmbits com el creixement personal, les activitats físiques, la gastronomia, els idiomes o la informàtica. Un exemple del ventall de propostes són les «Rutes i més», una sèrie de sortides per conèixer l'entorn. També torna als Centres Cívics de Reus el «Cultuquè?».

És un espai de difusió cultural i de coneixement que inclouen diferents gèneres. Teatre, poesia, pintura o música tenen presència en aquest cicle. Com també és habitual els darrers anys, s'han programat diferents exposicions que recorreran els Centres Cívics de Reus de temàtiques tan variades com la fotografia artística o el compromís social.

Noves propostes a la programació dels Centres Cívics de Reus

Flores ha recordat que aquesta xarxa d'equipaments municipals també donen espai a les entitats i associacions que el necessiten. Una filosofia que es manté «intentant tornar a la presencialitat de totes aquestes activitats de les entitats que s’havien quedat aturades». La regidora deixa clar, això sí, que «continuem oferint un espai segur, complint amb les normes i aforaments recomanats pel Procicat».

La programació per aquesta tardor-hivern manté bona part de les activitats que ja es feien durant anys passats. Almenys aquelles que s'han pogut mantenir o adaptar a les circumstàncies de la pandèmia. A més s'incorporen noves propostes.

Un exemple és l'àmbit dels idiomes, on també s'oferiran àrab, japonès i italià. En l'apartat musical i de creixement personal també hi ha novetats. Des de conta-contes per adults i cantada d'havaneres fins a tallers de la cerimònia del te i cant de mantres.

Vista la bona rebuda dels tallers de guitarra s'ha decidit ampliar-los oferint-ne també d'ukelele. Els infants també tindran més activitats, com la de petits cuiners, la de guitarra infantil o la lectura infantil amb gossos. L'espai gastronòmic, en aquest cas per adults, comptarà amb tallers presencials de cuina d'arreu del món. 

El termini de preinscripció comença el 13 de setembre i acabarà el dia 30 del mateix mes. Les matrícules estaran obertes mentre quedin places a cada activitat i es faran a través del web municipal o a les consergeries dels Centres Cívics. En aquest darrer cas, l'horari és de nou del matí a una del migdia i de quatre de la tarda a vuit del vespre.

A causa de les conseqüències de la pandèmia es mantindrà la política de devolució de quotes. A més, l'Ajuntament podria anul·lar o modificar les activitats, motiu pel qual es retornarien les quotes íntegrament o parcialment en funció de cada cas. Des del govern municipal s'insisteix que els Centres Cívics compten amb «les mesures de prevenció necessàries per garantir la seguretat dels usuaris d'acord amb les directrius de les autoritats sanitàries».