Foto de família de la presentació del Festival Accents

El Festival Accents torna a la càrrega amb 24 concerts en sis municipis

El Morell i Botarell s'incorporen als escenaris del festival, com la Casa Navàs de Reus

El festival Accents torna a la càrrega amb una edició amb 24 concerts a sis municipis diferents. L'any passat es va haver de reprogramar força a causa de l'increment de les restriccions. Enguany s'ha optat per consolidar alguns aspectes i per seguir ampliant el festival.

La direcció recau en Isaac Albesa, a qui Daniel Recasens, regidor de Cultura de Reus, ha agraït la qualitat musical de la proposta. L'ha definit com «un franctirador cultural, apunta i dispara molt bé i té un ull clínic, la programació torna a ser fantàstica». Entre les novetats hi ha la incorporació del Morell i de Botarell o de la Casa Navàs de Reus com a escenaris.

24 concerts a sis municipis

La programació començarà l'1 d'octubre als Jardins de la Casa Rull amb el concert de Ricky Gil i Biscuit. El component de Britghon 64 presenta el seu primer disc íntegrament en català, Infinites rutes invisibles. Aquesta edició de l'Accents recupera els concerts vermut, amb tres edicions gratuïtes als Jardins de la Casa Rull.

El primer serà el dia 2 d'octubre a càrrec de la guanyadora del Portautors 2020, Patricia Atzur. El 3 d'octubre arribarà l'estrena de Botarell com a escenari de l'Accents. Serà amb el concert de Pemi Rovirosa liderant un grup de sis músics.

És el primer disc en solitari del cantant i guitarrista de Lax'n'Busto. El segon concert vermut gratuït a la Casa Rull serà el de Castelló Nereu i les Bésties Marines el 9 d'octubre. En un format similar s'oferirà el concert de Gessamí Boada el 10 d'octubre a la una del migdia a la plaça de Mossèn Gaietà Ivern de Mont-roig.

El nou recital en solitari d'Albert Pla es podrà veure al Teatre Bartrina de Reus el 15 d'octubre. El 16 d'octubre serà el torn del cantautor Rampaire en un nou concert vermut gratuït als Jardins de la Casa Rull. El 17 d'octubre tornarà a ser el torn de Botarell.

El Jardí Botànic acollirà, en aquest cas, la tortosina Montse Castellà i la presentació del disc Salicòrnia. El Teatre Auditori del Morell s'incorpora a l'Accents amb el concert d'Ovidi 4 del divendres 22 d'octubre. L'espectacle de reivindicació i homenatge a Ovidi Montllor comptarà amb la col·laboració sobre l'escenari de Toti Soler, amb qui el cantautor d'Alcoi va compartir carrera.

Magalí Sare i Manel Fortià encetaran els concerts al Castell del Paborde de la Selva del Camp. Serà el 23 d'octubre per presentar el seu primer disc d'estudi, Fang i núvols.

L'endemà, 24 d'octubre, la Cripta de l'Ermita de Cambrils tornarà a ser escenari de l'Accents. Rebrà l'homenatge a la cantautora Cecilia que Lídia Pujol li ret en el seu espectacle. Ho farà acompanyada de Marina Garcés.

Al mateix espai hi haurà l'actuació de Lisa Sampai el 21 de novembre per presentar el seu primer disc. El 19 de novembre la Cripta de l'Ermita de Cambrils acollirà un espectacle amb tast de vins de la DO Catalunya. Serà l'actuació de la cantant vinyolenca Monkey Jane.

Xavi Sarrià portarà l'espectacle Que no s'apaguin les estrel·les al Teatre Fortuny el 27 de novembre acompanyat de «convidats especials». L'endemà, 28 de novembre, al Teatre Bartrina hi actuarà Ginestà. El duet compta amb un bon nombre de seguidors fidels que gairebé han exhaurit les entrades.

És per això que s'està estudiant programar-ne un segon concert. El 6 de novembre Joana Serrat presentarà el seu nou disc al Teatre Bartrina. Beth actuarà el 13 de novembre al Teatre Auditori de Riudoms, on presentarà Origen.

Serà al mateix escenari on Pep Gimeno 'Botifarra' portarà el seu espectacle el 24 d'octubre. A la Selva del Camp hi actuarà Toti Soler, un dels noms històrics de la cançó catalana. Ho farà acompanyat de Gemma Humet el 20 de novembre, al Castell del Paborde.

L'espectacle que hi porten és Petita Festa, que incorpora cançons d'Ovidi Montllor. Maria Arnal i Marcel Bagés actuaran el 10 de desembre al Teatre Fortuny de Reus per presentar el seu segon disc, Clamor. La majoria d'entrades ja estan a la venda, excepte les dels concerts de Queralt Lahoz i d'Ovidi 4, que hi seran la setmana vinent.

Torna el Som flamencs i s'incorpora Cal Navàs

Albesa ha recordat que «la tardor passada va ser quan es va tornar a tancar la cultura, vam haver de reprogramar i al final ho vam poder salvar». És per això que s'ha decidit mantenir el cicle de flamenc dins del festival. Som flamencs comptarà amb Los Aurora, el 15 d'octubre al Teatre Fortuny de Reus.

També l'actuació del duet de flamenc i jazz de Pedro Javier González i Horacio Fumero. Serà a la Casa Navàs el 30 d'octubre. Qui clourà el cicle serà Queralt Lahoz el 5 de novembre al Morell.

Entre les novetats d'enguany hi ha la Casa Navàs de Reus com a escenari. A més de l'actuació dins del cicle Som flamencs, també hi haurà la de Joan Colomo del 9 d'octubre.

L'Accents creix en municipis i en patrocinadors

Una de les novetats d'enguany arriba en el capítol dels patrocinadors. S'ha incorporat la Fundació Privada Reddis, que facilitarà entrades a través del programa de parelles lingüístiques del Baix Camp i del Priorat.

Valero Camps, vicepresident de la fundació, ha explicat que es tracta d'una col·laboració indirecta, a través del Centre de Normalització Lingüística. L'entitat finançarà el cost de les entrades de 40 de les parelles lingüístiques. «Encaixa perfectament en les finalitats de la fundació, que són educatives, socials i culturals», ha destacat Camps.

També s'incorporen nous escenaris a la programació de l'Accents. Es tracta del Morell i de Botarell, que enguany acolliran dos concerts cadascun.