Fito Luri

Fito Luri presenta el seu últim treball al Teatre Fortuny amb un concert amb sorpreses

L'esdeveniment inaugurarà oficialment la programació del Festival Accents 2022, en la qual hi ha artistes com Mishima, Joan Dausà o Sopa de Cabra

El Festival Accents torna aquest mes d'octubre amb una nova edició i ho fa amb un concert especial del cantautor reusenc Fito Luri. L'esdeveniment tindrà lloc el pròxim dissabte 8 d'octubre a les 20.30 hores en un escenari inigualable com és el Teatre Fortuny de Reus. El concert de Fito Luri estarà copresentat pel Festival Accents i l'Associació de Concerts de Reus (ACR), i les entrades ja estan a la venda en aquest enllaç.

Fito Luri presentarà el 8 d'octubre el seu últim treball, 'Salvar l'ànima', amb el repte d'omplir el Teatre Fortuny. El disc, editat per Kasba music, és un treball ple d'emotivitat i una declaració d'intencions, amb un repertori vibrant i emotiu. El cantautor ha explicat que espera «un concert i un espectacle a l'alçada d'aquells vespres especials, on la part literària del treball també tindrà una posada en escena protagonista i acurada». 

I és que aquest no serà un concert on només es podrà gaudir de la música, sinó que a l'escenari també hi haurà l'artista Jordi Guillemí. El dibuixant i il·lustrador, autor de les creacions que es poden veure al llibre-disc de Fito Luri, crearà en directe una obra de 3x2 metres que, un cop acabat, cedirà a l'Associació d'Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius de Reus i el Baix Camp, perquè el puguin subhastar i quedar-se els beneficis pel benestar de les persones que pateixen aquesta malaltia.

A més a més de la intervenció de Jordi Guillemí creant un quadre de gran format, la part literària del disc de Luri estarà representada per diferents personalitats del món teatral. A dalt de l'escenari, acompanyaran el cantautor reusenc la banda formada per Albert Domingo al baix elèctric; David Melgar al piano i sintetitzador; i Uri Ubasart a la bateria.

El concert encetarà la novena edició del Festival Accents i a banda de presentar el seu últim treball, Fito Luri també repassarà les cançons del disc Diari de Llambordes gravat amb Marc Parrot just abans de la pandèmia i que no es va poder presentar de manera oficial en el seu moment.

Un Festival Accents 2022 carregat de concerts d'alt nivell

El de Fito Luri serà el concert inaugural del Festival Accents 2022, però el dia abans, 7 d'octubre, la música començarà a ressonar al Jardí de la Casa Rull amb l'actuació del grup valencià 'Algo'. Aquest mateix cap de setmana, també el dissabte 8, el Jardí de la Casa Rull acollirà l'actuació dels reusencs Koeman amb un concert-vermut amb els seus ritmes alegres.

El cartell d'aquesta novena edició del festival de música arriba carregat de concerts d'alt nivell. Fins al 17 de desembre hi haurà actuacions d'artistes com Joan Dausà, Mishima, Els Pets, La Habitación Roja, Sopa de Cabra o Joan Reig, entre molts altres, totes elles en diversos escenaris del Baix Camp. Podeu consultar tota la programació del Festival Accents 2022 en aquest enllaç.