El Consorci del Teatre Fortuny presenta la programació del primer semestre del 2022

El Teatre Fortuny engegarà el 2022 amb una trentena de propostes

Hi destaquen noms com Joan Carreras, Cayetana Guillén Cuervo, Carles Sans, Jordi Boixaderas, Jordi Bosch, Jordi Banacolocha i Margarida Minguillón | En l'apartat musical, Els Pets, Mayumanà, Dàmaris Gelabert i El Pot Petit

Una trentena d'espectacles conformen la programació del Teatre Fortuny per al primer semestre del 2022. Des del Consorci del teatre es manté l'aposta de buscar «un públic ampli i divers i amb noms destacats del panorama artístic». En total seran 32 espectacles amb 41 funcions entre els mesos de gener i juny.

A la presentació, feta aquests dimarts, s'ha subratllat que el Fortuny comptarà «amb l’exhibició dels títols més destacats que estan actualment a la cartellera i alguns dels que s’estrenaran pròximament». De fet es considera «una de les més extenses i variades» que s'hi han programat. Hi haurà setze espectacles de teatre, cinc de música, quatre de dansa, quatre de familiars, dues òperes i un espectacle musical.

Pel que fa a les obres de teatre s'hi podrà veure Història d'un senglar, amb Joan Carreras i Oncle Vània. També Puertas abiertas, d'Emma Riverola amb Cayetana Guillén Cuervo. Carles Sans, excomponent del Tricile, hi portarà el seu espectacle en solitari Per fi sol!, i també s'ha programat Los pazos de Ulloa, amb Pere Ponce.

Encara en l'apartat teatral hi haurà Travy, de Pau Matas i Oriol Pla i Les irresponsables, de Javier Daulte. Jordi Boixaderas, Jordi Bosch, Jordi Banacolocha i Margarida Minguillón interpretaran Final de partida. El text de Samuel Beckett ha estat traduït i dirigit per Sergi Belbel.

En l'apartat de música hi haurà un concert de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, exclusiu a la demarcació de Tarragona. Les quatre estacions de Vivaldi i un recital de Clara Peya, com Mayumanà i Els Pets també faran parada al teatre. Es manté el Fortuny com l'escenari del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri i també s'hi portarà Don Quixot, la darrera producció del Ballet de Catalunya.

Pel que fa a les òperes, el Cicle d'Òpera a Catalunya permetrà veure-hi Don Pasquale i Rigoletto. En format música també es podrà veure Romeo y Julieta. En el capítol de novetats hi destaca un espectacle poètic musical en homenatge a Gabriel Ferrater.

En l'àrea dels espectacles familiars s'ha programat Bye Bye Monstre, creació de Dagoll Dagom i Dàmaris Gelabert. També Les aventures del lleó vergonyós del grup Pot Petit i l'actuació del grup d'animació infantil Cantajuego. El cicle Grans Mestres repetirà al teatre de la plaça del Prim, que també oferirà una activitat pedagògica. La cantata La veu de la Terra és una iniciativa impulsada pel Camp d'Aprenentatge Pau Casals i el departament d'Educació que agruparà diverses escoles.